Åvik – Tikkurilan jokiranta

Vuoden Ympäristörakenne -kisassa neljä finalistia

Kilpailussa oli ehdokkaita pääkaupunkiseudun lisäksi Porista, Valkeakoskelta ja Oulusta. Tuomariston mukaan ympäristörakentamisen monimuotoisuus ja merkitys tulivat hyvin esiin ehdotuksissa, joissa esiteltiin moneen käyttöön tarkoitettuja puistoja, koulupihoja ja ulkoilureittejä.

Voittaja julkistetaan 1.joulukuuta Vuoden ympäristörakenne -verkkoseminaarissa.

Åvik – Tikkurilan jokiranta

Åvik – Tikkurilan jokiranta

Tikkurilan jokiranta kehittyy rinnakkain uudistuvan keskustan kanssa. Tuomariston mielestä kohteessa on onnistunut maisema-arkkitehtoninen kokonaissuunnitelma. Teknisen rakentamisen laatu on hyvää. Alueella ja leikkipuistossa on paljon pieniä yksityiskohtia, ja varsinkin valaistus sai tuomaristolta kiitosta.

Ankkapuisto

Ankkapuisto

Ankkapuisto on yksi Vantaan kestävän ympäristörakentamisen pilottikohteista. Tuomaristoa miellytti erityisesti alueen luonnonmukaisuus ja se, että vettä on runsaasti. Alue on tiiviisti yhteydessä ympäristöönsä, ja vanhoja puita on jätetty kasvamaan. Ankkapuistossa on englantilaisen puiston tunnelmaa.

Hyväntoivonpuisto, pohjoinen

Hyväntoivonpuisto, pohjoinen

Hyväntoivonpuisto on Helsingin Jätkäsaaren sydämenä sijaitseva uudenlainen viheralue ja asukkaiden olohuone. Tuomaristo kiinnitti erityisesti huomiota alueen elävyyteen ja toiminnallisuuteen. Puistoon on istutettu paljon puita, joiden kasvun myötä alueesta tulee metsämäinen. Tila ja ympäröivät rakennukset muodostavat eheän kokonaisuuden.

Sipoonlahden yhtenäiskoulun piha

Sipoonlahden yhtenäiskoulun piha

Sipoonlahden koulu on Etelä-Sipoossa sijaitseva luokkien 1.–9. yhtenäiskoulu, jonka pihalla vietetään aikaa myös koulun jälkeen. Pihassa on otettu huomioon niin opetuksellisuus kuin toiminnallisuuskin. Pihan toteutus kertoo uudenlaisesta ajattelusta, joka suosii monipuolisuutta, kierrätysmateriaalien käyttöä ja pihan jatkuvaa kehittämistä.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun järjestävät KIVI ry, Betoniteollisuus ry ja Puutarhaliitto ry. Tuomaristossa ovat mukana myös Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön ja Viherympäristöliiton edustajat.