Kuva: Espoon kaupunki/Kuvatoimisto Kuvio

Espoon Hurraa Kirstinmäen korttelikokonaisuudelle

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet vuoden 2022 Hurraa-palkinnon Espoon keskuksessa sijaitseva Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuudelle.

Kuva: Espoon kaupunki/Kuvatoimisto Kuvio

Lautakunta perustelee palkitsemista korttelin onnistuneella ja korkeatasoisella arkkitehtuurilla, jossa talojen värikäs ilme piristää Espoon keskuksessa sijaitsevan Suvelan asuinaluetta. Lautakunnan mielestä kyseessä on onnistunut lähiön kehittämis- ja täydennysrakennushanke. 

Kirstinmäen korttelikokonaisuuteen kuuluu useita rakennuksia. Espoon Asunnot Oy:n ja Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy:n kokonaisuuteen kuuluu neljä asuinkerrostaloa, pihakannen alle toteutettu pysäköintilaitos sekä piharakennelma. Kirstintie 2:ssa ja Kirstinharju 2:ssa sijaitsevien kohteiden pääsuunnittelija on Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipajasta. 

Espoon Asunnot Oy:n ja NAL Asunnot Oy:n Kirstinharju 4:n asuinkerrostalon pääsuunnittelija on Rolf Keränen Arkkitehdit Ingervo Consulting Oy:stä. Kohteiden urakoitsija on Jatke Uusimaa Oy. 

Fira Oy:n ja Avara Oy:n kokonaisuuteen kuuluu neljä asuinkerrostaloa, pihakannen alle rakennettu pysäköintilaitos ja talousrakennus. Kirstinmäki 8:ssa sijaitsevan kohteen pääsuunnittelijoina ovat toimineet Kari Selonen ja Tommi Rytkönen Arkkitehtipalvelu Oy:stä. 

Hurraa-tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 2014 saakka. Viime vuonna palkittiin Leppävaarassa sijaitseva koulukeskus Monikko.