Kuva: Woodcomp

Espoon Asuntojen puukerrostalot valmistuivat

Woodcomp-yhtiöihin kuuluva KW-Component urakoi kaksi 5-kerroksista puukerrostaloa Espoon Finnooseen lähelle uutta metroasemaa. Rakennukset koottiin LVL-rankamoduuleihin perustuvista tilaelementeistä. 

Kuva: Woodcomp

Kahdessa viisikerroksisessa puukerrostalossa on kaikkiaan 72 asuntoa ja 3736 huoneistoneliötä.

Maatyöt käynnistettiin joulukuussa 2021, ja asuntomoduulien valmistus alkoi Woodcompin Raahen-tehtaalla keväällä 2022. 

– Nopeus on yksi teollisen puukerrosrakentamisen eduista. Rakentamisaika lyhenee, ja kohteet saadaan luovutukseen nopeammin perinteiseen paikallarakentamiseen verrattuna, Woodcomp-yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Paloniemi sanoo.

Paloniemen mukaan yleisen kustannustason nousu haastaa myös puukerrosrakentamista. 

– Suhdanteista huolimatta puukerrosrakentaminen on kasvussa. Tällä hetkellä meillä on useampi merkittävä puukerroskohde joko hankesuunnittelussa tai neuvotteluasteella, Paloniemi kertoo.

– Puukerrostalokohteen rakennuttaminen on ollut meille uusi ja mielenkiintoinen projekti. Moduulirakentaminen toi rakennuttamiseen uusia ulottuvuuksia, koska huoneistot olivat sisäpuolisilta osin hyvinkin valmiita heti rakennusten rungon noustua. Kohdetta on tehty hyvässä yhteistyössä sekä Raahen-tehtailla että Espoossa tontilla, Espoon Asunnot Oy:n rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo. 

–  Asukkaat tulevat varmasti viihtymään puukerrostaloasunnoissamme. Kiinteistön ylläpidossa meillä tullaan seuraamaan, vaatiiko puurakentaminen erityisempiä toimia elinkaaren aikana ja sen mukaan linjaamme, minkä verran Espoon Asunnoilla tulee jatkossa käynnistymään uusia puukerrostalohankkeita, Räihä sanoo. 

Hyljetie 3:ssa sijaitsevat puukerrostalot ovat Espoon Asunnoille reilun 15 miljoonan euron investointi. Se toteutettiin ARA:n 40 vuoden korkotuella.