Kuva: Metsä Fibre

Esisopimus Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta on allekirjoitettu

Kuva: Metsä Fibre

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdasprojektista alkanut yhtiöiden välinen vahva yhteistyö jatkuu. Fimpec tulee vastaamaan Kemin biotuotetehtaan rakentamisvaiheen rakentamisen ja mekaanisten asennusten projektinjohto- ja työmaavalvontapalveluista.  Äänekosken biotuotetehtaan osalta vastuualueet olivat samat.

”Metsä Group etenee suunnitelmallisesti Suomen investointihankkeissaan antaen järkkymättömyydellään uskoa teollisuuden tulevaisuuteen vallitsevissa poikkeusoloissa. Asiantuntijamme tulevat toimimaan tiiviinä osana Kemin biotuotetehtaan toteutusorganisaatiota ja pääsemme tuomaan erityisosaamisemme hankkeen vaativan toteutusvaiheen läpivientiin. Projektin onnistumisen pohjana toimii asiakkaan tavoitteisiin sitoutunut huippuluokan henkilöstömme ja pitkälle hiotut Lean-pohjaiseen toimintamalliin perustuvat palvelukonseptimme”, kertoo Fimpecin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa.

Toteutuessaan Kemin biotuotetehdas on pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos ja Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,5 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimisi täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja sen sähköomavaraisuus olisi 250 prosenttia. Se tuottaisi vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua, energiaa sekä lukuisia muita biotuotteita.