Ensto osti Mount Kelvinin Workspaces-liiketoiminnan

Ensto on ostanut Mount Kelvinin Workspaces-liiketoiminnan. Ensto Workspaces on valaistuksen älykäs ohjausratkaisu.

Ensto on ostanut ohjausjärjestelmätoimittaja Mount Kelvinin Workspaces-liiketoiminnan ja samalla investoinut Mount Kelviniin. Ensto jatkaa innovatiivisen valaistuksen ohjausratkaisun kehittämistä Ensto Workspaces -nimellä.

“Ensto Workspaces on avoin kiinteistön IoT-ratkaisu, joka tarjoaa valaistuksen ohjauksen ja ylivoimaisen muuntojoustavuuden lisäksi muitakin lisäarvopalveluja, kuten toimitilojen käyttöasteen mittauksen, läsnäolotietoa ja jatkossa muitakin lisäarvoa tuottavia palveluja”, toteaa Ensto Smart Buildings -liiketoiminta-alueen johtaja Jukka Tiitu.

Ratkaisu hyödyntää Wirepas Mesh -teknologiaa, jonka omistaa suomalainen yritys Wirepas. Wirepas Mesh -verkko mahdollistaa langattoman IoT-verkostoitumisen valtavassa mittakaavassa. Se on hajautettu IoT-verkkoprotokolla, jota voidaan käyttää valojen, anturien, merkkivalojen, omaisuuden, laitteiden ja mittareiden kytkemiseen, paikallistamiseen ja tunnistamiseen.

“On äärimmäisen hienoa saada niinkin iso yritys kuin Ensto mukaan jatkamaan Workspaces-ratkaisun teknistä kehitystä sekä yhteistyöhön kanssamme”, sanoo Mount Kelvinin toimitusjohtaja Jakub Järvenpää.