Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy

Ensimmäinen energialtaan päästötön Prisma Sastamalaan

Sastamalan Ojansuuhun rakennettu uusi hypermarket on Suomen ensimmäinen energialtaan päästötön Prisma. Sen avajaisia vietetään 25. toukokuuta.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy

Sastamalan Prisman energiakokonaisuuteen kuuluu maalämpöjärjestelmä, aurinkopaneelit ja päästöttömän sähkön ostaminen. Kylmälaitoksen kylmäaineena on hiilidioksidi.  

– Olen iloinen, että olemme näin konkreettisesti menossa kohti tavoitettamme olla osuuskauppana ja S-ryhmänä hiilinegatiivinen vuonna 2025, Pirkanmaan Osuuskaupan Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas sanoo.

Kyselyn perusteella asiakkaat toivovat tarjolle lähiruokaa ja heti valmiin ruoan monipuolista valikoimaa.

– Lähes 80 % myymästämme ruoasta on kotimaista, ja panostamme Prismassa myös hyperpaikallisuuteen. Sastamalan S-marketin valikoimassa on ollut lähemmäs tuhat lähituotetta, ja Prismaan niitä tulee vielä enemmän. Pirkanmaan Osuuskaupan lähiruokalähettiläs Elina Kaukonen tuo asiakkaiden toivomia tuotteita Prisman ja muidenkin myymälöidemme valikoimiin ja pitää huolta siitä, että ne löytyvät kaupasta vaivatta, Karlos kertoo.

Uusina palveluina Prisma tuo asiakkailleen ostosreissuja nopeuttavat Kerää ja skannaa -laitteet, ruoan verkkokaupan keräily- ja noutopalvelun sekä Prisma parturi-kampaamon.