Kuva: parma.fi

Consolis Parma avaa Kangasalan tehtaan

Betonielementtien valmistaja Consolis Parma avaa uudelleen Kangasalan tehtaansa helmikuussa 2022.  Kaksi vuotta suljettuna olleen tehtaan avaaminen perustuu vähähiilisiin tuotteisiin ja seinäelementtien kysynnän kasvuun päämarkkina-alueilla. 

Kuva: parma.fi

Consolis Parman julkisivu- ja seinäelementtejä valmistava tehdas valmistui Kangasalle vuonna 1991. Tehtaalla on vuosien saatossa valmistettu lähes kolme miljoonaa neliömetriä erilaisia seinätuotteita pääasiassa asuinrakentamisen tarpeisiin. 

– Suomalaista yhteiskuntaa nopeasti muokkaava kaupungistuminen ja koko rakentamisen maailmaa koskevat ilmastonmuutoksen haasteet ovat aikamme suurimpia muutosajureita. Haluamme vastata seinäelementtien ja vähähiilisten tuotteiden kasvavaan kysyntään erityisesti pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen kasvukolmiossa. Kangasalan tehtaan sijainti tukee tätä tavoitetta erinomaisesti, sanoo Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

– Tehtaan avaaminen lisää seinäkapasiteettiamme merkittävästi ja tekee meistä selkeästi johtavan valmistajan myös seinätuotteissa. Lupaamamme toimitusvarmuuden ja laadun takaamiseksi uskomme myös, että voimme nopeammilla toimituksilla ja paremmalla palvelulla vahvistaa asiakassuhteitamme entisestään. Tällä toimenpiteellä on voimakas kasvustrategiaamme tukeva vaikutus, Tuukkala toteaa.

Kangasalan tehdas työllistää ensi vaiheessa noin 30 henkilöä ja täydessä tuotantovalmiudessa henkilömäärä nousee lähes sataan. Toimenpiteet työvoiman rekrytoimiseksi aloitetaan välittömästi.