Kuva: betonimestarit.fi

Consolis ostaa Betonimestarit

Euroopan johtaviin betonielementtien valmistajiin kuuluva Consolis-konserni on julkistanut sopimuksen, joka koskee Suomessa ja Baltiassa toimivan betonielementtivalmistaja TMB-konsernin Suomen ja Latvian toimintojen ostoa.

Kuva: betonimestarit.fi

Yrityskaupan avulla Consolis vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Euroopassa ja Latviassa. TMB-konsernilla on yli 50 vuoden kokemus alalla sekä asuin- että toimitilarakentamisessa. Yhtiö toimii Suomessa Betonimestarit Oy -nimellä ja Latviassa nimellä TMB Elements SIA.

Näiden Consolis-konsernin ostamien yhtiöiden myynti oli yli 100 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Kauppa on osa Consolis-konsernin kasvu- ja kehitysstrategiaa keskeisenä eurooppalaisena rakennusalan yhtiönä. Se on jatkoa Consolis-konsernin marraskuussa 2018 suorittamalle johtavan espanjalaisen betonielementtienvalmistaja Tecnycontan ostolle.

Nicolas Yatzimirsky, Consolis-konsernin pääjohtaja, toteaa:

“Ostaessamme pääosan TMB-konsernista vahvistamme toimintaamme Pohjois-Euroopassa ja Baltian maissa, mikä on yksi merkittävimmistä markkina-alueistamme Euroopassa. TMB-konserni ja sen tytäryhtiöt Suomessa ja Latviassa ovat rakentaneet pitkäaikaisia asiakkuuksia ja yhtiöillä on arvokasta tietotaitoa. Yhtiöiden yhdistämisen myötä pystymme paremmin täyttämään asiakkaiden tarpeet laajalla ja innovatiivisella tuote-, palvelu- ja ratkaisuvalikoimalla tällä alueella.”

Jaan Luts, TMB-yhtiön toimitusjohtaja:

“Consolis-konsernin Suomen ja Latvian toimintojen hankinta on osoitus viime vuosien saavutuksistamme ja tiimiemme osaamisesta. Consolis on johtava betoniratkaisujen tuottaja ja yhtiöllä on vahvat perusteet kasvaa edelleen. TMB jatkaa toimintaansa Virossa itsenäisenä toimijana.”