Pallas Rakennus Lappi rakentaa 55 asuntoa Rovaniemen keskustaan

Rakennusyhtiö Pallas Rakennus Lappi rakentaa Rovaniemen keskustaan Kolmanteen kaupunginosaan 55 asunnon kerrostalokohteen. Osoitteessa Riistatie 3 sijaitseva Asunto Oy Rovaniemen Riistavalkea jatkaa Lapinaukean uudenlaista, monimuotoista kaupunkirakentamista. Asuntoyhtiö kattaa kolmiportaisen asuinkerrostalon A-portaan, joka on kuusikerroksinen.

Rakennettavien asuntojen koko vaihtelee 24,5 m2:n yksiöistä 86,5 m2:n nelihuoneisiin perheasuntoihin. Suunnittelussa on panostettu erityisesti pohjaratkaisujen toimivuuteen ja avaraan oleskelutilaan, ja kaikkien asuntojen yhteydessä on tilava parveke tai ranskalainen parveke. Riistavalkean huoneistoala on 2 285,5 m2 ja bruttoala 3 057 m2.

Rakennustyöt käynnistyvät huhti–toukokuussa, ja kohteen arvioidaan valmistuvan heinäkuuhun 2020 mennessä.

Asuntoyhtiössä on panostettu rauhallisuuteen ja viihtyisyyteen.

– Piha-alue on suunniteltu autottomaksi alueeksi, mikä rauhoittaa pihaa ja tekee asumisesta viihtyisää ja turvallista. Autopaikat sijoitetaan pääosin maanalaiseen pysäköintihalliin, josta pääsee hissillä suoraan asunnoille. Asumismukavuutta lisää myös vesikiertoinen lattialämmitys, kertoo Pallas Rakennus Lapin projektipäällikkö Ari-Pekka Sieppi.

Lapinaukean vaiheittain rakentuva kokonaisuus luo kokonaan uuden asuinalueen Rovaniemen keskustaan. Rovaniemen Riistavalkea edustaa alueen toista rakennusvaihetta. Kaupunginosa tarjoaa kaikki keskustan monipuoliset palvelut: kaupat, koulut ja peruspalvelut ovat kävelyetäisyydellä kodista. Rinteenkulman ja Revontulen kauppakeskukset ovat muutaman minuutin päässä, ja kulttuuritalo Korundi sijaitsee aivan naapurissa.

Talojen sakaramainen arkkitehtuuri eroaa positiivisesti massasta ja antaa uutta ilmettä kaupunkikuvaan. Arkkitehtuurista vastaa Arkkitehtisuunnittelu Hiilivirta Oy.