Innovation House vetää Arabian tehdaskorttelin coworking-toimintaa

Varman omistama Arabian tehdaskortteli Helsingin Toukolassa saa uuden vuokralaisen yrityksille ja pieniyrittäjille coworking-tiloja tarjoavasta Innovation Housesta. Tehdaskortteli tunnetaan luovien ideoiden ja toteutusten kohtauspaikkana.

– Kiinteistösijoittajana haluamme tukea yrittäjyyttä ja olla kehittämässä nykyaikaisia toimitiloja myös luovien alojen osaajille ja pienyrittäjille. Arabian kortteli tarjoaa tähän ideaalit puitteet, koska alueella on pitkä historia designin ja taidekoulujen kaupunginosana, Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen sanoo.

Innovation House koostuu pääomasijoittajista, yrityksistä ja startupeista, ja sen tavoite on luoda työhyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja uudistumista tukeva tulevaisuuden työskentelypaikka. Arabian tehdaskorttelissa Innovation House pystyy tarjoamaan yhteisön yli tuhannelle jäsenelle.

– Innovation Housen toiminta mahdollistaa pienten ja isojen yritysten verkostoitumisen. Meille yhteistyö mahdollistaa pienyrittäjäpalvelujen tuomisen aidosti osaksi kiinteistöpalvelujamme, ja uskomme, että Innovation Housen coworking-tilat houkuttelevat tehdaskortteliin myös muita innovatiivisia yrittäjiä, Pekonen sanoo.

Yhteistyön myötä Innovation House ottaa ison roolin koko korttelin toimintojen kehittämisessä ja erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

– Rakennamme uudenlaista innovaatiokulttuuria, joka ylittää toimialojen rajoja ja yhdistää eri ammattialojen osaajia. Ihmiset kaipaavat yhteisöllisyyttä eikä yhden yrityksen ydintoimisto ole enää täysin vallitseva normi, Innovation Housen toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola sanoo.

Varma omistaa Arabia135-tehdaskorttelin, jossa ovat vuokralaisina mm. Fiskars, Metropolian Ammattikorkeakoulu, Pop & Jazz Konservatorio sekä Angel Filmsin studiot. Korttelissa toimii myös virtuaalitodellisuuden osaamisen keskus Helsinki XR Center.

– Metropolian tiloihimme avaama kulttuurikampus oli päänavaus Arabian korttelin kehitykseen. Innovation Housen tuleminen vuokralaiseksi vahvistaa tehdaskorttelia luovien tekijöiden kohtauspaikkana, Pekonen sanoo.

Innovation Housen tuoma bisneskeskittymä luo samalla yhteisöllisyyttä ja lisää yhteistyötä alueen oppilaitosten, yritysten ja kasvuyritysten kanssa. Petra Erätuli-Kolan mukaan Innovation Housella on rooli turvata Metropolian opiskelijoiden luonnollista polkua yrittäjiksi.

– Coworking-ilmiö on tullut jäädäkseen. Me haluamme tehdä Arabian tehdaskorttelista uuden bisneskodin luovien alojen startupeille ja kasvuyrityksille, Erätuli-Kola sanoo.

Aikaisemmat Innovation Housen keskukset sijaitsevat Otaniemessä, Kalliossa ja Singaporessa.