Kuva: Antti Pulkkinen

Cobbleyard Real Estate luo Jätkäsaaren L3-makasiiniin ravintola-, liike- ja toimistotilaa

Helsingin kaupunki järjesti vuonna 2020 konseptikilpailun Jätkäsaaren L3-varastomakasiinin kehittämiseksi ja myymiseksi uuteen käyttöön. Tontilla on vanhan satamamakasiinin lisäksi teollisuusnosturi, joka kuuluu kehitettävään kokonaisuuteen. Kilpailuun saatiin kolme tarjousta, joista Cobbleyard Real Estaten oli paras.

Kuva: Antti Pulkkinen

Kilpailun voittajan valinnassa painotettiin toteuttamiskelpoista ehdotusta, jolla voitaisiin kehittää makasiinirakennusta sekä hyödyntää jo olemassa olevia tiloja. Uuden omistajan odotetaan suunnittelevan ja tuottavan rakennukseen monipuolisia kulttuuria, vapaa-aikaa ja yhdessäoloa palvelevia tiloja.

Arviointiryhmä valitsi voittajaksi kiinteistösijoitusyritys Cobbleyard Real Estate Oy:n ehdotuksen ”L3 Itämeritalo”. Suunnitelmassa makasiinirakennuksesta luodaan kaikille avoin kohtaamispaikka, johon on suunnitteilla ravintoloita, liiketilaa ja tarpeen mukaan muunneltavia tiloja.

Makasiinirakennuksen katutaso avataan yleisölle, terasseja kunnostetaan ja avataan lisää ja myös kattoterassin toteutusta tutkitaan. Makasiinin keskelle luodaan atriumi, joka toimii rakennuksen keskipisteenä. Toiseen kerrokseen luodaan toimistotiloja ja ylempiin kerroksiin on suunnitteilla näyttelyihin ja luovaan toimintaan soveltuvia hybriditiloja.

– Projektinimellä Magasinet kulkeva rakennus tulee kunnostuksen jälkeen muistuttamaan alueen historiasta ja toimimaan nykypäivän kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Tavoitteena on ottaa rakennus käyttöön sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2024, kertoo Mattias Lindfors Cobbleyard Real Estate Oy:stä.

Hankkeen edetessä kaupunki myy makasiinirakennuksen ja teollisuusnosturin uutta käyttöään varten. Kilpailun voittajalla on mahdollisuus ostaa myös rakennuksen tontti. Kaupungin on tarkoitus edetä voittajan kanssa myös jatkosuunnitteluun vuoden 2024 loppuun mennessä. Esitettävä ratkaisu perustuu nykyiseen asemakaavaan. Asiaa koskevaa ehdotusta käsittelee kaupunkiympäristölautakunnan jälkeen kaupunginhallituksen elinkeinojaosto.