Kuva: huurre.fi

Caverion ostaa kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan Huurre Groupilta

Caverion on allekirjoittanut sopimuksen kylmäteknisten ratkaisujen liiketoiminnan ostamisesta Huurre Group Oy:ltä. Ostettava liiketoiminta on johtava energiatehokkaiden CO2-pohjaisten kylmäteknisten järjestelmien ja niihin liittyvien automaatioratkaisujen toimittaja, joka toimii Suomessa ja Ruotsissa.

Kuva: huurre.fi

Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 48 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa euroa syntyi Ruotsissa ja loput Suomessa. Huurteen kylmäteknisillä ratkaisuilla on kolme liiketoimintayksikköä: huoltopalvelut, kylmätekniset projektit ja niihin liittyvä automaatio. Huoltopalvelujen osuus oli hieman yli puolet vuoden 2018 kokonaisliikevaihdosta. Huurteen kylmäteknisten ratkaisujen palveluksessa työskentelee Ruotsissa 138 ja Suomessa 134 henkilöä. Tuotekehitys ja tuotanto on keskitetty Suomeen.

Huurre Kylmätekniset Ratkaisut kehittää, valmistaa ja toimittaa seuraavan sukupolven CO2-pohjaisia kylmäteknisiä järjestelmiä ja älykästä digitaalista automaatioteknologiaa, jolla seurataan ja ohjataan monipuolisia kylmäteknisiä ratkaisuja. Automaatioratkaisut mahdollistavat jäähdytysjärjestelmien etähallinnan ja ennakoivan kunnossapidon. Liiketoiminnan tärkeimmät asiakassegmentit ovat vähittäiskauppa, teollisuus ja logistiikka.

”Olemme erittäin iloisia Huurteen liiketoiminnan saamasta suuresta kiinnostuksesta. Yrityskauppa on positiivinen askel Huurre Groupin toteuttaessa operatiivisten divisiooniensa myyntisuunnitelmaa. Uskomme, että Caverion on erinomainen kumppani tukemaan sekä Huurteen asiakkaiden että henkilöstön tulevaisuutta”, sanoo Huurre Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jóhann Reyndal.

”Yrityskauppa laajentaa palveluliiketoimintaamme ja vahvistaa tarjontaamme jäähdytysliiketoiminnassa. Kylmätekniikka on jäähdytyksen erityisosa-alue, joka vaatii erityisosaamista ja johon vaikuttavat muun muassa ympäristölainsäädäntö ja energiatehokkuusvaatimukset. Ostettu liiketoiminta täydentää Caverionin jäähdytyspalveluita entisestään viime vuonna toteutuneen Jetitekin yritysoston jälkeen. Arvostamme Huurteen kylmäteknisten ratkaisujen henkilöstön osaamista, joka tuo meille uusia mahdollisuuksia rakennetun ympäristön energiatehokkaitten ja ympäristöystävällisten ratkaisujen suunnittelemisessa sekä toteuttamisessa. Yritysoston toteutumisen jälkeen yhteenlaskettu liikevaihtomme jäähdytyksessä kylmätekniikka mukaan lukien on noin 130 miljoonaa euroa, mikä tekee siitä yhden älyteknologioidemme kärjistä. Toivotamme uudet kollegamme lämpimästi tervetulleiksi meille. Teistä ja osaamisestanne tulee tärkeä osa tiimiämme”, sanoo Caverionin varatoimitusjohtaja ja Palvelut-liiketoimintayksikön johtaja Thomas Hietto.

Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Kaupan arvoa ei julkisteta. Kauppahinta maksetaan käteisellä.