Porkkalankadun We Land -työmaa maaliskuussa 2023. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen.

Cargotec vuokralle NCC:n We Landiin

Cargotec muuttaa pääkonttorinsa keväällä 2024 Helsingin Ruoholahteen valmistuvaan NCC:n We Land -toimistorakennukseen. Cargotecille tulee noin 2000 neliön tilat We Landin ylimpiin kerroksiin.

Porkkalankadun We Land -työmaa maaliskuussa 2023. Kuva: Jaana Ahti-Virtanen.

We Land on 14-kerroksinen toimistotalo, jossa on 18 000 neliötä toimitilaa. Uusi rakennus sijaitsee Porkkalankadulla, jonka varrella sijaitsee myös lastin- ja kuormankäsittelyn palveluja tarjoavan Cargotecin vanha pääkonttori. 

– Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat Cargotecin strategian ja toiminnan keskiössä, joten ne olivat luonnollisesti tärkeitä kriteereitä myös uuden pääkonttorimme valinnalle. Halusimme myös löytää toimitilat, jotka ovat helposti saavutettavat ja jotka tukevat muuttuvia työnteon tarpeita. We Landissa nämä periaatteet toteutuvat, ja odotammekin innolla tilojen valmistumista, Cargotecin kiinteistöjohtaja Johanna Ihalainen toteaa.

– We Land on suunniteltu tukemaan yhteisöllistä tapaa työskennellä, ja tiloissa korostuu kannustaminen kokemukselliseen toimintaan ja vastuullisuuteen,  NCC:n kiinteistökehittäjä Heikki Alén kertoo.

We Land tavoittelee BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tason sertifikaattia. Rakennus on A-energialuokkaa. NCC:n mukaan rakentamisen aikana työmaalla syntyvä jäte hyödynnetään 95-prosenttisesti, ja rakennuksen julkisivu on kierrätettyä ja myöhemmin uudelleen kierrätettävää kuparia.