Kuva: Camfil

Camfil Oy lahjoitti ilmanpuhdistimia Kirurgiseen sairaalaan

Camfil Oy on lahjoittanut kaksi City M -ilmanpuhdistinta HUS:n korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalle. Lahjoituksen taustalla on yrityksen vuotuinen vastuullisuusohjelma CamfilCairing. 

Kuva: Camfil

Camfilin lahjoittamista ilmanpuhdistimista toinen sijoitettiin päivystyksen aulaan, jonka kautta kulkee satoja asiakkaita päivässä, ja toinen toimenpidehuoneeseen, jossa ei ole leikkaussalille tyypillistä ilmanvaihtoa. 

Tiloissa tehtiin pienhiukkasmittauksia ilmanpuhdistimen vaikuttavuudesta TSI Aerotrak-mittarilla, joka mittaa hiukkasten määrää ilmakuutiossa. 

Tuloaulan tilannetta mitattiin ennen laitteen käynnistämistä ja 45 minuuttia käynnistämisen jälkeen. Kyseisenä päivänä ulkoilman laatu oli huono, ja koska ovien avautuessa hiukkasia kulkeutuu sisätiloihin, oli määrä aulassa huomattavan korkea. Ilmanpuhdistimella saatiin kuitenkin parannusta yli 60 % jo 45 minuutin aikana, Camfil kertoo.

Toimenpidehuone oli ollut käyttämättä useita päiviä, ja sekä ulko- että sisäilman laatu oli mittausajankohtana valmiiksi erittäin hyvällä tasolla. Laitteen asennuksen jälkeen  voitiin Camfilin mukaan todeta yli 20 % vähennys pienhiukkasten kokonaismäärässä puolessa tunnissa.

– Yksikkömme on kiitollinen lahjoituksesta, potilasturvallisen toimintaympäristön luominen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin parantaminen ovat meille tärkeitä asioita. On hienoa saada käyttöömme ilmanpuhdistimet päivystyksen aulaan ja toimenpidehuoneeseen ja näin parantaa ilmanlaatua, kertoo osastonhoitaja Laura al-Hello HUS:lta.