Kuva: Bostik

Bostik sata vuotta Suomessa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Bostik Oy:n edeltäjä perustettiin Suomeen. Oy United Shoe Machinery Company A.B. :n  perustava kokous pidettiin Tampereella huhtikuussa 1917. Yhtiö on merkitty kaupparekisteriin 23.5.1917, jolloin Suomi oli vielä hallinnollisesti osa Venäjää.

Kuva: Bostik

Sisämaahan Tampereelle kaukaa Bostonista lähtöisin olevaa, kansainvälistä yritystä houkutteli Tampereen alueella jo toimiva, ja suomalaisittain vilkkaassa kasvussa oleva kenkäteollisuus. Alkuaikoina liiketoiminta liittyikin lähinnä kenkien valmistuksessa tarvittaviin koneisiin, nahankäsittelyaineisiin,  ja monenlaisiin pientarvikkeisiin. Sekä  -tietysti-  liimoihin!

Suomessa yhtiö on selvinnyt sotien , talouden taantumien, valuuttakurssien vaihteluiden  ja omistajanvaihdosten asettamista haasteista. Liimojen käyttö laajeni vuosikymmenien vaihtuessa teollisuuden tarpeista myös vähitellen rakentamisen piiriin ja kotitalouksien käyttöön. Liimoista tuli myynnin päätuoteryhmä, ja alunperin emoyhtiön tekemien yritysostojen kautta tullut Bostik- tuotemerkki antoi myöhemmin nimensä koko yhtiölle.

Tänään Bostik toimii kaikkialla maailmassa, ja on kansainvälisesti markkinoiden suurimpia yhtiöitä toimialallaan.  Olemme osa ranskalaista, kemianteollisuudessa toimivaa ARKEMA-konsernia. Toimitamme liimoja, tiivistysmassoja, tasoitteita ja laatoitustuotteita rakentamisen, teollisuuden ja kotitalouksien tarpeisiin. Satavuotisjuhlia Suomessa vietämme tämän edelleen tärkeäksi kokemamme työn merkeissä.