Kuva: Fira

Firan kahden viikon putkiremontti rantautuu Turkuun

Fira Ketterä -putkiremontti laajenee pääkaupunkiseudulta koko maahan. Turku on ensimmäinen etappi.

Rakennusalaa uudistavan Fira-konsernin putkiremontteihin keskittynyt tytäryhtiö Fira Palvelut on sopinut ensimmäisestä pääkaupunkiseudun ulkopuolella toteutettavasta Fira Ketterä -putkiremontista. Putkiremonttimalli sai viime marraskuussa paljon huomiota, kun Fira Palvelut toteutti roihuvuorelaisessa kerrostalossa putkiremontin vain kahden viikon asumishaitalla. Turun ensimmäinen Ketterä-remontti tehdään keskustassa, osoitteessa Eerikinkatu 36.

– Aloitamme taloyhtiön kanssa hankesuunnittelun, joka kestää syksyn ajan. Vielä emme osaa sanoa kuinka nopea itse remontista tulee, mutta taloyhtiön tavoitteena on asumishaitta-ajan selkeä lyhentäminen tavanomaisesta kolmesta kuukaudesta, sanoo Fira Palveluiden toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Fira Palvelut toimii pääkaupunkiseudulla, mutta Fira Ketterä -malli on saanut aikaan paljon kysyntää myös muualta Suomesta. Fira ei toteuta Turussa remonttia itse vaan hankesuunnittelun jälkeen remontille etsitään ja kilpailutetaan paikalliset toimijat. Putkiremontti toteutetaan allianssimallilla, joka tarkoittaa sitä, että projektin osapuolet tekevät alusta asti yhteistyötä ja sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin esimerkiksi aikataulun osalta.

Eerikinkadun remonttikohde on vuonna 1971 valmistunut kahdeksankerroksinen kiinteistö, jossa on 60 asuntoa. Se tekee remontista tähän mennessä suurimman Fira Ketterä -putkiremonttikohteen. Remontin uskotaan valmistuvan ensi vuoden aikana.

– Kiinnostus palvelukonseptia kohtaan on ollut vahvaa marraskuun pilotista lähtien. Marraskuun aikana saimme 100 tarjouspyyntöä. Nyt meillä on -tilauksia jo toistakymmentä, yli puolet hankkeistamme on nimenomaan Fira Ketterä -mallin avulla toteutettavia, Kokkonen toteaa.


Fira Palvelut Oy on putkiremontteihin erikoistunut kasvuyritys, joka tuo palvelunäkökulman putkiremontteihin ja korjausrakentamiseen. Fira Palvelujen mukaan taloyhtiöillä ja asukkailla on oikeus vaatia parempia putkiremontteja ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja. Sen sijaan, että putkiremontti uhkaisi naapurisopua, voidaan se myös toteuttaa kunkin kotia kunnioittaen ja asukkaiden mielenrauhaa vaalien. Fira Palvelut on saavuttanut korkean, Suomen Asiakastiedon myöntämän Rating Alfa -luokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on yksi osoitus siitä, että Fira Palvelut on luotettava kumppani. Fira Palvelut Oy kuuluu Fira-konserniin. www.fira.fi