Boffice on uusi riisuttujen palveluiden toimistokonsepti

Hankkeen taustalla on uusi Boffice-yhtiö, jonka yksi puuhamiehistä on Kiinteistömaailmaa pitkään luotsannut Erkki Heikkinen. Hänen lisäkseen yrityksen perustajia ovat Tommi Ora ja Olli-Kristian Tukonen.

”Pelkistetysti uusi toimistokonsepti perustuu karsittuihin oheispalveluihin ja asiakasyritysten omatoimisuuteen”, Bofficen hallitusta johtava Heikkinen sanoo.

”Meillä ei ole henkilömääriin perustuvaa hinnoittelua tai korkeita piilotettuja hintoja, jotka selviävät vasta tarjouspyynnöillä. Voimme tarjota vuokralaisille oman, kalustamattoman toimistohuoneen 550 eurolla kuukaudessa”, Heikkinen kertoo.

Bofficen konseptia kokeillaan ensimmäiseksi Helsingin Kampissa, jossa pitkään tyhjillään olleeseen kauppatieteiden ylioppilaiden KY-taloon puhalletaan uutta henkeä muokkaamalla sitä pienten yritysten ja tilaa tarvitsevien yksityishenkilöiden käyttöön.

”Avokonttoreiden sijaan tarjoamme pienille yrityksille ja yrittäjille henkilökohtaisia toimisto- ja työhuoneita. Ne sopivat paremmin nykytilanteeseen ja omaa tilaa kaipaaville. Kustannustietoisen yrityksen toimistovalinnassa ratkaisevinta eivät ole yhteiset kahvikoneet, pallotuolit tai tapahtumat, vaan kohtuuhinta ja keskeinen sijainti”, Heikkinen toteaa.

Bofficen toiminta ei Heikkisen mukaan rajoitu vain korona-aikaan. Bofficesta on tarkoitus tehdä pysyvä kilpailija perinteisille, täyden palvelun toimistohotelleille ja laajentaa konseptia myöhemmin muihin keskeisiin kaupunkeihin.

”Erotumme siinä, että emme rakenna päälle liimattua yhteisöllisyyttä ylhäältä, emmekä pakota vuokralaisia määrämuottiin. Haluamme tarjota vuokralaisille edellytykset keskittyä itse asiaan eli liiketoimintansa edistämiseen”, Erkki Heikkinen sanoo.