Kuva: Markus Harju

FM-Hausilta rahtiliikennerakennus Turun Satamalle

Kuva: Markus Harju

Turun Satamalle oli alusta asti selvää, että rahtiliikennerakennus toteutetaan siirrettävänä ratkaisuna.

– FM-Hausin muuntojoustavat tilat sopivat meille täydellisesti, sillä satama-alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Siirrettävä rakennus tekee toimintojemme uudelleenjärjestelystä huomattavasti vaivattomampaa, Turun Sataman Oy:n rakennuttajapäällikkö Jouni Hildèn sanoo.

– Nopea rakentaminen vähensi väliaikaisten järjestelyjen tarvetta ja säästi meidän resurssejamme. Meidän ei myöskään tarvinnut tehdä muutoksia kentän liikennejärjestelyihin eikä ISPS-aluerajaukseen, vaan pystyimme toimimaan normaalisti koko rakennusurakan ajan, Hildèn sanoo.

– FM-Haus rakentaa moduulit sisällä ja suojaa ne kuljetuksen ajaksi. Tämä ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia sekä lisää rakennuksen pitkäikäisyyttä, Insinööritoimisto Aalto-Setälän rakennuttajakonsultti Heikki Salpaoja kertoo.

Sekä Hildèn että Salpaoja pitävät hyvin mahdollisena, että Turun Satama tulee hyödyntämään FM-Hausin palveluja myös jatkossa.

– Heillä on nykyaikaista kehitystä palveleva ratkaisu sekä ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Lisäksi he onnistuivat pysymään hyvin aikataulussa, Hildèn sanoo.

Lisätietoja: FM-Haus Oy:n

toimitusjohtaja Juhani Sjöman, puhelin 050 336 9114

operatiivinen johtaja Maria Jokinen, puhelin 050 3424 902