Kuva: geoprime.fi

Betolarille Geoprime-sopimus Saksaan

Betolar Oyj ja saksalainen FC Nüdling Group (FCN) ovat solmineet 5-vuotisen kaupallisen sopimuksen Geoprime-ratkaisun käyttämisestä vähähiilisten betonituotteiden valmistamisessa. Sopimus on Betolarille ensimmäinen Saksan markkinoilla.

Kuva: geoprime.fi

FCN valmistaa betonielementtejä puutarha- ja maisemasuunnitteluun sekä teiden ja talojen rakentamiseen. Betolarin kehittämässä Geoprime-ratkaisussa tavoitellaan vähähiilistä betonia korvaamalla sementti muun muassa energia-, teräs-, paperi- ja selluteollisuuden sekä kaivosteollisuuden sivuvirroilla.

Betolarin mukaan FCN:n betonituotteiden vuosittainen kokonaisvolyymi on 500 000 tonnia. FCN saa 5 vuoden ajaksi markkina-alueellaan yksinoikeuden käyttää Geoprime-konseptia ja -kemikaaleja betonituotteidensa valmistuksessa. Sillä on myös oikeus käyttää rekisteröityä Geoprime-tavaramerkkiä konseptin mukaisesti valmistetuissa tuotteissaan. Kaupallisen Geoprime-sopimuksen perusrakenne koostuu volyymiperusteisesta lisenssimaksusta ja kemikaalien myynnistä sekä kiinteästä jatkuvasta lisenssin ylläpitomaksusta.

– Meille on tärkeää päästä avaamaan vähähiilisten betonituotteiden valmistus Saksan markkinoilla. Vaatimukset kestävän kehityksen mukaisista betonituotteista kasvavat nopeasti. Vuoden 2024 loppuun mennessä pyrimme olemaan vähähiilisen betonin tuotannossa jo 50 000 tonnin vuosivauhdissa. Geoprime mahdollistaa meille vaiheittaisen siirtymän kaikissa yksiköissämme vähähiilisiin betonituotteisiin, FCN:n toimitusjohtaja Bernhard Klöppner sanoo. 

– Vähähiiliset betoniratkaisut tukevat osaltaan Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa. Meille Betolarissa on erittäin tärkeää näyttää kyvykkyytemme Saksan markkinoilla ja siten vahvistaa kansainvälisen liiketoimintamme laajentumista. Saksa on iso markkina, ja toiminnan käynnistyminen yhden toimijan kanssa mahdollistaa liiketoiminnan monistamisen Saksassa muille markkina-alueille, Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo.