Avario on voittanut Oulun Hiukkavaaran lisäkoulun suunnittelukilpailun. Kuva: Avario

Avario osaksi Arcoa

Oululainen arkkitehtitoimisto Avario on yhdistynyt arkkitehtitoimisto Arco Architecture Companyn kanssa. Arcolla on ennestään toimistot Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Avario on voittanut Oulun Hiukkavaaran lisäkoulun suunnittelukilpailun. Kuva: Avario

– Avarion osaaminen ja näytöt erityisesti julkisen rakentamisen saralla koulujen, päiväkotien ja hoivakotien suunnittelijoina tuovat arvokkaan lisän Arcon tarjontaan. Lisäksi mittava kokemus puurakentamisesta teki meihin vaikutuksen, Arcon toimitusjohtaja Marko Somerma toteaa.

Avario on suunnittelut muiden muassa Suomen suurimman hirsipäiväkodin eli Pajarinrannan päiväkodin Kemiin, Raahen Antinkankaan monitoimitalon, Oulun Heinäpäässä sijaitsevan Heinätorin päiväkodin, Espoon Kristillisen Koulun ja Helsingin Metsolan alakoulun. 

– Lähdemme yhdessä hakemaan merkittävää kasvua Oulusta ja Pohjois-Suomesta sekä koulujen, päiväkotien ja hoivakotien suunnittelusta ympäri Suomen. Yhdessä meillä on myös reserviä tehdä aikaisempaa suurempia hankkeita, Avarion toimitusjohtaja Matti Haikola sanoo.

Avarion uusimpia kilpailuvoittoja ovat Oulun Hiukkavaaran lisäkoulun suunnittelukilpailu sekä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu ”Varikon torni” puukerrostalon rakentamiseksi asuntomessuille Ouluun 2025.

Nyt tehdyn kaupan jälkeen Arcossa työskentelee yli 200 arkkitehtia ja arkkitehtuurin asiantuntijaa, heistä 22 Oulun-toimistossa.