Mikko Varjanne on uuden Aura Flow´n toimitusjohtaja. Kuva: Aura Rakennus

Aura Rakennus laajentaa risteilijöiden saneeraukseen

Aura Rakennus Oy on perustanut matkustaja- ja risteilyalusten saneeraukseen erikoistuvan tytäryhtiön Aura Flow Oy:n.

Mikko Varjanne on uuden Aura Flow´n toimitusjohtaja. Kuva: Aura Rakennus

Aura Rakennuksen mukaan Aura Flow´n suomalaisella johdolla ja avain­henkilöillä on mittava kokemus risteilijöiden rakentamisesta sekä laaja kontakti­verkosto saneerauksessa tarvittavista tekijöistä, kuten suunnittelu-, logistiikka-, lvis- ja asennusosaajista.

Aura Flow on uusi projektitalo, joka tarjoaa varustamoille saneeraus­palveluja avaimet käteen -peri­aatteella. Uuden yrityksen ytimessä on Aura Rakennuksen mukaan poikkeuksellinen toiminta­malli, jossa projektin­hallinnan ja työn­johdon resursseja hyödynnetään tarpeen mukaan yli toimialarajojen.

– Lähdemme luonnollisesti liikkeelle entry level -projekteista, mutta Aura-konsernin resurssien ansiosta kykenemme skaalaamaan palveluitamme tehokkaasti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Mikko Varjanne

Matkustaja-alusten saneerausten kysynnän ennakoidaan kasvavan voimakkaasti vuodesta 2025 lähtien, Aura Rakennus kertoo. Kysynnän moottorina toimii parhaillaan käynnissä oleva risteily­alusten aktiivinen uudisrakentaminen.

Aura Flow´n visiona on saavuttaa luottotoimittajan asema maailmalla, lähellä ja kaukana operoiville matkustaja- ja risteily­alus­varustamoille. Aura Rakennuksen mukaan tavoitteen saavuttamiseen pyritään erikoistumalla sata­prosenttisesti korjaus­rakentamiseen sekä toimittamalla laadukasta palvelua projekti­toiminnassa. Skaalautuminen mahdollistuu kokeneiden osaajien ja projektin­hallinnan prosessien yhdistämisellä.

– Laajentaminen perinteisen korjaus­rakentamisen puolelle on ollut suunnitelmissamme Aura-konsernin perustamisesta lähtien. Mikko Varjanteen esittämä liike­toiminta­suunnitelma vakuutti Auran omistajat kuitenkin poikkeuksellisesti laajentamisesta meri­teollisuuden puolelle ja ylipäätään matkustaja-alusten saneeraus­rakentamisen mahdollisuuksista. Odotustemme mukaisesti olemme jo havainneet käytössämme olevien talouden- ja tuotannon­hallinnan järjestelmien soveltuvan suoraan Aura Flow’n toimintaan. Meri­teollisuudella ja rakentamisella on paljon opittavaa toisistaan, mikä tukee yhtiömme ajatusta jatkuvan kehittymisen polusta, kertoo konsernin toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

– Jo ensimmäisten viikkojen aikana koko konsernista ja työ­yhteisöstä on välittynyt äärimmäisen hyvä tekemisen meininki. Olen innoissani uudesta ja vakuuttunut, että tällä verkoston ja osaavan tiimin yhdistelmällä uuden yrityksen startti on vahvin mahdollinen, Varjanne toteaa.