Hangonsilta-havainnekuva
Kuva: A-Kruunu

Asuntosäätiö, A-Kruunu ja YIT kehittävät yhdessä Hyvinkään Hangonsillan asuinaluetta

Hyvinkään Hangonsillan 2. vaiheen kumppanuuskaavoituksen yhteistyökumppaniksi on valittu kortteli 82:n osalta Asuntosäätiön, A-Kruunu Oy:n ja YIT Suomi Oy:n yhteenliittymä. Hankkeen suunnittelijana toimii ARCO Architecture Company.

Kuva: A-Kruunu

Asuntosäätiön, A-Kruunun ja YIT Suomen yhteenliittymän suunnitelmassa luodaan asuinalueen ydin Hyvinkään Hangonsiltaan. Kortteliin rakennetaan 5–6-kerroksinen nauhamainen lamellikerrostalo ja kolme pistetaloa. Taloissa on asumisoikeus-, vuokra- ja omistusasuntoja.

Kortteliin tulee sisäpiha, josta on vaivattomat reitit ympäröiville kevyen liikenteen väylille.

Suunnitelmassa esitetyt ratkaisut ottavat huomioon erityisesti ilmastonmuutokseen sopeutumisen. Hankkeen rakentaminen käynnistyy arviolta vuosien 2023–2024 aikana.

Asuntosäätiö rakennuttaa kortteliin noin 50 asumisoikeusasuntoa ja A-Kruunu noin 50 ARA-vuokra-asuntoa. YIT Suomi toteuttaa korttelin vapaarahoitteiset asunnot.

– Arkkitehtuuri on rauhallisen tyylikästä ja aikaa kestävää. Harjakattomuodot luovat tunnistettavan ja omaleimaisen ilmeen alueelle. Valitut materiaalit ja värit luovat kortteliin miellyttävää ulkotilaa ja mielenkiintoisia näkymiä sekä suojaisan sisäpihan, josta on luontevat reitit ympäröiville kevyen liikenteen kulkuväylille, kertovat Arco Arhitecture Company / Aihio arkkitehdit Oy:n arkkitehdit Juha Röysä ja Marko Niittynen.