Vasemmalla Jaakob Solla (Konkret), Jussi Murole (B&M) ja Matti Anttila (AW2). Kuva: AINS.

Arkkitehtuuritoimisto B&M osaksi A-Insinöörejä

Arkkitehtuuritoimisto B&M on yhdistynyt yritys­kaupalla A‑Insinöörit -konserniin, jossa jo ennestään ovat arkkitehti­suunnittelua tekevät AW2 ja Konkret. Kolme studiota muodostaa konsernin arkkitehti­suunnittelun toimialan.

Vasemmalla Jaakob Solla (Konkret), Jussi Murole (B&M) ja Matti Anttila (AW2). Kuva: AINS.

– Suunnittelijoina meitä yhdistää ammatillinen ambitio ja asenne, halu uudistaa alaa läpi rakentamisen arvoketjun. Avoimuudella ja yhteistyöllä voimme vastata ekologisiin, taloudellisiin ja sosiaalisiin haasteisiin alalla ja varmistaa, että tieto, taito ja resurssit käytetään parhaalla mahdollisella tavalla, toimialajohtaja ja AW2-arkkitehtien johtaja Matti Anttila sanoo.

– Olemme B&M:ssa yli 30 vuoden ajan uskoneet yhteistyön ja kehityksen voimaan hyvän ympäristön rakentamisessa. Liitymme nyt yhteen arvostettujen kollegojen ja arkkitehtien kanssa, joiden arkkitehtoninen osaaminen ja referenssit limittyvät erinomaisesti toisiinsa. Yhdessä olemme vahvempia ja ketterämpiä ja valmiita tarttumaan tulevaisuuden haasteisiin, B&M:n johtajana jatkava Jussi Murole toteaa.

B&M:n, AW2:n ja Konkretin studioissa työskentelee 120 arkkitehtia; yhteen­liittymä kuuluu A‑Insinöörien mukaan Suomen viiden suurimman arkkitehti­toimiston joukkoon. B&M:n toiminta jatkuu omana arkkitehtistudiona AW2:n ja Konkretin rinnalla.

Jussi Murolen ja Daniel Bruunin vuonna 1992 perustama Arkkitehtuuritoimisto B&M työllistää 30 arkkitehtia, ja sen uusimpiin referensseihin kuuluvat Jätkäsaaren Bunkkeri, Garden Helsinki, Vuosaaren tornitalot Atlas ja Hyperion, Jätkäsaaren ja Arabianrannan asuin­korttelit, Keran, Tuusulan Rykmentinpuiston ja Ranta-Tampellan kaupunki­suunnittelu- ja rakennus­hankkeet, Kehäradan rautatieasemia, Kiasman peruskorjaus sekä useita tuulipuistoja.  

B&M:n ja A-Insinöörien yhteisiä projekteja ovat Siltasairaala, Ratinan kauppakeskus Tampereella sekä HOAS Huippu Helsingin Pasilassa. 

– B&M:n myötä saamme taloon vahvaa osaamista ja näkemystä etenkin kaupunki­suunnittelun ja hybridirakennusten alueella, Konkretin johtaja Jaakob Solla kertoo.