AW2:n Matti Anttila (vas.) ja Konkretin Jaakob Solla. Kuva: A-Insinöörit

Arkkitehtitoimisto Konkret osaksi A-Insinöörejä

Vuonna 1997 aloittanut ja noin 1,8 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä Arkkitehtitoimisto Konkret on liittynyt yrityskaupalla A-Insinöörit-konserniin (AINS Group). Kauppa yhdistää Konkretin ja AW2:n arkkitehtisuunnittelijat.

AW2:n Matti Anttila (vas.) ja Konkretin Jaakob Solla. Kuva: A-Insinöörit

Helsinkiläinen Arkkitehtitoimisto Konkret on yhdistynyt kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelutalo AINS Groupiin ja muodostaa yhdessä AW2-arkkitehtien kanssa konserniin arkkitehtisuunnittelupalveluja tarjoavan toimialan. Yrityskauppa toteutui 1.2.2023.

– Tekijöiden, tiimien ja asiakkaiden yhteistyöllä saamme rakennus- ja kiinteistöalalla paljon enemmän irti, myös siitä, mikä on jo olemassa. Konkretin arkkitehdit ovat taitavia ja täydentävät hienolla tavalla sekä AW2:n että koko yhtiömme osaamista, toimialajohtaja Matti Anttila sanoo.

– Tulevaisuutta kestävät ratkaisut syntyvät tiimien yhteistyöllä. Yhdessä meillä on myös kykyä viedä suomalaista suunnittelu- ja hankeosaamista maailmalle. Yksin rahkeemme eivät riitä kaikkeen siihen, mihin meillä on paloa ja kunnianhimoa, Konkretin johtajana jatkava arkkitehti Jaakob Solla toteaa.

18 arkkitehtia ja sisustusarkkitehtia työllistävä Konkret on asuntokohteiden ja vaativien korjaushankkeiden arkkitehtisuunnittelija. 

Vuonna 2021 AINS Groupiin yhdistynyt AW2-arkkitehdit tunnetaan sairaala- ja terveydenhuollon sekä julkisten kohteiden pää- ja arkkitehtisuunnittelijana.

– Kokonaan uuden elämän luominen vanhoihin kiinteistöihin on kasvava, kestävää kehitystä toteuttava sektori. Siinä, kuten asuntosuunnittelukohteissakin, osaamisemme limittyy hyvin yhteen AW2:n hoiva- ja senioripalvelujen asiantuntemuksen kanssa, Jaakob Solla sanoo.

Konkretin toiminta jatkuu nykyisen henkilökunnan voimin omana arkkitehtistudiona AW2-arkkitehtien rinnalla. Uuden studion myötä AINS Groupin arkkitehtisuunnittelun toimiala kasvaa noin 80 arkkitehdin yhteenliittymäksi.