Kuva: Arcadia Oy

ARE:lta talotekniikka Kokkolan uuteen kouluun

Kokkolan kaupunki on valinnun ARE:n talotekniikkakumppaniksi Piispanmäen monitoimitalon hankkeeseen. ARE huolehtii LVIA-töistä. Rakennusurakoitsijana on Lujatalo Oy.

Kuva: Arcadia Oy

Piispanmäen monitoimitaloon rakentuu päiväkoti, esiopetus sekä perusopetuksen koulu 1–9 -luokkalaisille. Lisäksi tilaan tulee nuorisotoimen ja oppilashuollon tiloja sekä tuotantokeittiö. Opetustiloja tulee noin 800 koululaiselle ja päiväkotiin paikat noin 160 lapselle. Piispanmäen monitoimitalo valmistuu vuonna 2025.

Hankkeen kokonaisarvo on 44 miljoonaa euroa, josta ARE:n urakan osuus on 5,9 miljoonaa euroa. 

– Monitoimitalo on kokkolalaisille merkittävä rakennushanke ja olemme iloisia päästessämme rakentamaan toimivia olosuhteita rakennuksen käyttäjille ja henkilökunnalle, ARE:n Kokkolan toimipistepäällikkö Pekka Häggman kertoo.

– Tässä rakennuskohteessa huomio keskittyy erityisesti rakentamisen prosessien laadukkaaseen hallintaan ja niiden ylläpitämiseen kaikkien osapuolten kesken. Sitoudumme hankkeessa kestävän rakentamisen tavoitteisiin sekä erinomaiseen energiatehokkuuteen, josta yhtenä esimerkkinä voidaan nostaa uusiutuvaan ja päästöttömään lämmitykseen perustuva hybridimalli, Kokkolan kaupungin rakennuspäällikkö DI Veli-Matti Isoaho kertoo.