Technopolis Asemakeskus

Are sai Tampereen Technopolis Asemakeskuksen tate-urakan

Technopolis Asemakeskus

Technopolis Asemakeskuksen ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kaksi tornia, joista ensimmäinen on 9-kerroksinen ja toinen 10-kerroksinen. Ensimmäisen vaiheen on määrä valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä. Tornien ylimpien kerrosten toimistoissa on myös oma kattoterassi. Suuret ikkunat tuovat paljon valoa jokaiseen toimistoon kaikissa kerroksissa. Toisen vaiheen rakennustyöt käynnistyvät syyskuun alussa, ja sen 8-kerroksisen tornin rakentaminen saadaan päätökseen kesällä 2020.

Työnteon tavat muuttuvat, mutta nykyaikaisia monitilatoimistoja ei voi toteuttaa tilatehokkaasti kaikkiin rakennuksiin. Talotekniikka on avainasemassa, jotta käyttäjille pystytään tarjoamaan viihtyisä työympäristö korkealla tilatehokkuudella.

”Asemakeskuksen ilmanvaihto, valaistus, tilojen muunneltavuus, tietoliikenneratkaisut ja akustiikka ovat nykyaikaista huippuluokkaa. Are pystyi vastaamaan tiukkoihin vaatimuksiin”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n talotekniikka -tulosyksikön johtaja Markku Mäkinen.

Technopolis Asemakeskuksesta tulee moderni monitilatoimisto, jonka ympäristötehokkuustavoitteet ovat tiukat: hankkeelle haetaan kultatason LEED®-ympäristösertifikaattia.

”Ympäristönäkökohdat ovat nykyään yhä tärkeämpi valintakriteeri. Kohteeseen valittu Are Sensus -talotekniikkajärjestelmä hyödyntää rakennuksen käytössä syntyvää lämpökuormaa sekä ulkoilman viileyttä. Tästä syystä kiinteistön hiilijalanjälki pienenee merkittävästi”, kertoo Tampereen aluejohtaja Jaakko Toivanen.