Aiforsiten tuotannonohjaukselle uusia sijoittajia

Aiforsiten tekoälyä hyödyntävä ja etävalvonnan mahdollistava rakennusalan tuotannonohjausjärjestelmä on otettu käyttöön työmailla eri puolilla maailmaa. Suomalaiset sijoittajat tukevat Aiforsiten kasvua 3,8 miljoonalla eurolla.

Toteutetulla sijoituskierroksella Aiforsite keräsi kasvuunsa 3,8 miljoonaa euroa. Vanhojen sijoittajien Kiilto Ventures ja Futuragallery Oy:n lisäksi uusina sijoittajina mukaan lähtivät A-Insinöörien tytäryhtiö AINS Ventures Oy, teollisuusneuvos Rauno Mattila, Tulipyörä Oy ja Troll Ventures Oy. Sijoitukset mahdollistavat Aiforsiten mukaan sen nopeamman skaalautumisen ja tavoitteellisen kasvun valituissa kohdemaissa Suomen toimintojen kasvattamisen rinnalla.

–Olemme liikkeellä oikeaan aikaan, kun rakennusala hakee uudenlaista tehokkuutta ja laatua. Nykyiset asiakkaamme Suomessa ja ulkomailla vakuuttivat sijoittajat kasvumahdollisuuksistamme. Edistyksellinen tuotannonohjausjärjestelmämme tuottaa uudenlaista läpinäkyvyyttä ja tehoa rakennusalan projekteihin eri puolilla maailmaa, kertoo Aiforsiten toimitusjohtaja Kari Hirvijärvi.

Aiforsiten mukaan sen kehittämä Artificial Intelligence for Construction AIC mahdollistaa tiedolla johtamisen osana rakennustyömaiden digitalisointia.  Järjestelmä hyödyntää anturi- ja videoteknologiaa sekä tekoälyä. 

AIC-järjestelmän kautta työmaa ja rakentamisen arvoketjun kaikki osapuolet saavat jatkuvasti ajantasaista tilannekuvaa ilman työmaakäyntejä. Reaaliaikainen tilannekuva täsmentyy työmaaresurssien paikkatiedoilla, jota kertyy työmailta aika-, paikka- ja tehtäväsidonnaisesti. Tavoitteena on, että hukka-aikaa aiheuttavat syyt löytyvät ja tietoon perustuvat toimenpide- ja korjausehdotukset kohdistuvat oikein.