kuvituskuva: Ahvenisjärven uusi koulurakennus
Ahvenisjärven uusi koulurakennus kattaa 11 845 bruttoneliötä, ja se tulee noin 1 100 oppilaan käyttöön.

Ahvenisjärven koulun rakennustyöt käynnistyvät Tampereella

Tampereen kaupunki ja Skanska ovat sopineet Ahvenisjärven koulun uudisrakennuksen rakentamisesta. Rakennustyöt käynnistyivät toukokuun viimeisellä viikolla ja kestävät kaksi vuotta. Koulu avautuu oppilaille elokuussa 2026.

Uudisrakennus nousee vanhan vuonna 1975 rakennetun ja jo puretun rakennuksen paikalle. Uusi koulurakennus kattaa 11 845 bruttoneliötä, ja se tulee noin 1 100 oppilaan käyttöön esiopetuksesta peruskoulun viimeiselle luokalle saakka. Henkilökunnan tilat on mitoitettu 140 henkilölle. Koulun liikuntasali ja monitoimisali palvelevat lisäksi ilta- ja viikonloppukäyttäjiä sekä myöhemmin rakennettavaa päiväkotia.

Rakennuksen julkisivu on pääsääntöisesti punaista ja vaalea tiiltä, jonka ohella on käytetty puisia ja peltisiä tehostepintoja. Tontilla sijaitsevia viheralueita kunnostetaan ja niiden reunoille istutetaan uusia puita, jotka tuovat alueelle varjopaikkoja. Vanhan pihakatoksen lisäksi piha-alueelle rakennetaan uusia sade- ja aurinkokatoksia. Piha-alueet palvelevat myös laajemmin alueen asukkaita iltaisin. 

– Ahvenisjärven koulu on merkittävä hanke sekä rakennuksen tuleville käyttäjille että meille rakentajille. Rakentamisvaiheessa varmistamme onnistuneen lopputuloksen tekemällä tiivistä yhteistyötä hankkeen eri osapuolten kesken, kertoo tulosyksikön johtaja Perttu Pitkälä Skanskasta.