Kuva: Ahlsell

Ahlsell rakennuttaa älykkään aurinkovoimalan

Kuva: Ahlsell

Ahlsellin Hyvinkään keskusvaraston ja pääkonttorin katolle rakennetaan kevään 2018 aikana aurinkovoimala. Se vähentää jatkossa yhtiön hiilijalanjälkeä.

Pohjoismaiden johtava teknisen kaupan ammattilainen Ahlsell panostaa toiminnassaan kestävään kehitykseen ja on pitkään miettinyt aurinkosähkön hyödyntämistä. Ahlsell ja Solnet tekivät vuoden alussa palvelusopimuksen, jonka mukaisesti Solnet toimittaa kiinteistön katolle aurinkovoimalan ja myy siitä sähköä Ahlsellille.

– Aurinkosähköä hyödynnetään esimerkiksi Ruotsissa jo paljon, mutta Suomessa se on vasta lyömässä itseään läpi vaihtoehtoisena sähköntuotantomenetelmänä. Haluamme toimia tässäkin asiassa edistyksellisesti ja ympäristöä ajatellen, Ahlsellin logistiikkajohtaja Lauri Penttinen kertoo.

Keväällä 2018 rakennettava 300 kWp:n aurinkovoimala on yksi Suomen suurimmista. Voimala tuottaa vuodessa noin 15 prosenttia Ahlsellin Hyvinkäällä sijaitsevan keskusvaraston ja pääkonttorin sähkön kulutuksesta.

– Aurinkosähköpalveluiden kysyntä on selvästi lisääntynyt. Ahlsell saa sähköä 15 % nykyistä edullisemmin ja sopimus Ahlsellin kanssa on yksi Suomen suurimmista tällä toimialalla. Palvelusopimus on helppo, riskitön ja nopea tapa hankkia aurinkosähköä, sanoo Solnetin Antti Tilamaa.

Älykästä vihreää sähköä

Älykäs aurinkovoimala liitetään osaksi taloautomaatiota ja keskitettyä valvontaa. Paneelitasolla optimoidulla voimalalla saavutetaan suurempi sähköntuotanto perinteiseen aurinkovoimalaan verrattuna ja parannetaan esimerkiksi rakennuksen paloturvallisuutta. Ahlsellilla arvostetaan suuresti myös aurinkoenergian positiivisia ympäristövaikutuksia.

– Energiankulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen sekä uusiutuvan energian suosiminen kuuluvat kestävän kehityksen strategiaamme. Tehokkaat ja älykkäät aurinkovoimalat auttavat meitä pääsemään tavoitteisiimme, sillä nyt rakennettava voimala leikkaa rakennuksen energiankulutuksesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä noin 70 tonnia vuodessa, Penttinen summaa.

Aurinkovoimaloita on tarkoitus rakennuttaa tulevaisuudessa lisäksi Ahlsellin myymälöiden yhteyteen. Ahlsellin tavoitteena on myös lisätä ympäristöystävällisten tuotteiden ja palveluiden valikoimaansa. Valikoimasta löytyy jo nyt useita pienaurinkosähköjärjestelmiä, jotka tuottavat puhdasta vihreää energiaa sekä edistävät energiaomavaraisuutta.

 

Ahlsell Oy on johtava teknisen kaupan ammattilainen Pohjoismaissa. Ahlsell tarjoaa alan laajimman valikoiman LVI-, Sähkö-, Teollisuus- sekä Kylmä-tuotteita ja palveluita. Kattavan toimipaikkaverkoston ja tehokkaan logistiikkamme ansiosta olemme vahva kumppani sekä asiakkaille että tavarantoimittajille. Ahlsell-konsernin liikevaihto on noin 2,3 miljardia euroa. Ahlsellilaisia on yhteensä noin 4600, joista 570 Suomessa. Toimipaikkoja Ahlsellilla on Pohjoismaissa yli 250, joista 34 Suomessa.

Solnet Green Energy Oy on Suomen suurin aurinkosähköjärjestelmien toimittaja. Solnet on toimittanut n. 20 % Suomen verkkoon kytketystä kapasiteetista. Suomen suurimmat aurinkosähköjärjestelmät ovat Solnetin toteuttamia. Solnetin toimittamat älykkäät järjestelmät takaavat parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa ja ne voidaan asentaa vapaasti myös haastaviin kohteisiin. Datapalvelut tuovat kustannustehokkuutta ja lisäarvoa mahdollistaen esimerkiksi keskitetyn valvonnan ja tuotantotietojen esittämisen inforuuduilla. Solnet Green Energy Oy toteuttaa hankkeet räätälöidysti tarjoten palveluita kokonaisvaltaisesti asiakkaan tavoitteiden ja tarpeiden mukaisesti.