Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Granlund laajentaa taloyhtiöpalveluihin

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Taloyhtiöiden korjaustarve kasvaa jatkuvasti ja konserni haluaa talotekniikan johtavana toimijana vahvistaa asuntosektorin energiatehokkuutta ja käyttäjät huomioivia ratkaisuja.

”Tavoitteenamme on tarjota taloyhtiöille kokonaisvaltaista palvelua, jossa yhdistyvät huipputason talotekniikka- ja energiaosaaminen sekä rakennuttaminen ja projektinjohto”, kiteyttää uudet palvelut korjausrakentamisen osastonjohtaja Tapani Muttonen.

Granlundille perustettiin vuosi sitten korjausrakentamisen osasto, joka työllistää nyt noin 50 henkeä. Tavoitteena on kasvattaa korjausrakentamisen liiketoimintaa tulevina vuosina merkittävästi. Uutena yksikkönä vuodenvaihteessa aloitti taloyhtiö- ja toimitilapalvelut, jota ryhtyy vetämään Juhani Aalto. Yksikkö tuo konserniin myös rakennesuunnittelun ja rakennusteknisen valvonnan palveluita vahvistaen yksikön osaamista julkisivukorjauksissa.

”Taloyhtiöpalvelut tullaan paketoimaan selkeäksi kokonaisuudeksi asuntosektorille. Toimitilapuolella tulemme vahvistamaan korjausrakentamisen palveluitamme isännöinti- ja kiinteistöjohdon toimijoille”, Aalto avaa uusia palvelukokonaisuuksia.

Taloyhtiö- ja toimitilapalveluihin tulevat yhdistymään vahvasti myös Granlundin energiakonsultoinnin palvelut. Energiatehokkuuden parantaminen on tavoitteena yhä useammalla taloyhtiöllä ja esimerkiksi maalämpö- sekä lämmöntalteenottoratkaisut ovat monen harkinnassa. Energiakonsultoinnissa hyödynnetään moderneja ratkaisuja, kuten energiaoptimointia, jolla taloyhtiöt saavat käyttöönsä luotettavan työkalun peruskorjaushankkeiden kustannus- ja elinkaarivaikutusten vertailuun.