Kuvassa AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki (vas.) ja Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. (Kuva: Jere Hyppönen)

AFRY ostaa Vahasen

Vahanen-yhtiöt on tehnyt sopimuksen emo- ja tytäryhtiöidensä koko osakekannan myynnistä suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRYlle. AFRYn omistukseen siirtyvät myös Vahanen Environment Oy, Vahanen Development Oy ja RTC Vahanen Turku Oy, joissa Vahanen-yhtiöt on vähemmistöosakkaana. 

Kuvassa AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki (vas.) ja Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty. (Kuva: Jere Hyppönen)

– Olemme laadukkaalla toiminnallamme herättäneet vahvaa kiinnostusta kilpailijoissa ja sidosryhmissä. Olemme saaneet useita yhteydenottoja varteenotettavilta ostajaehdokkailta, ja harkittuamme asiaa huolellisesti vastasimme myöntävästi AFRYlle. Uskomme, että niin asiakkaamme kuin henkilöstömmekin hyötyvät liittymisestä yhteen maineikkaan, vakavaraisen ja monialaisen konsernin kanssa, sanoo Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty.  

– Käynnissä olevat projektit jatkuvat sujuvasti tuttujen asiantuntijoiden kanssa. Yhdistymisen myötä palvelukapasiteettimme vain kasvaa ja pystymme vastaamaan asiakkaidemme ja markkinoiden tarpeisiin entistä paremmin, sanoo Räty. 

– AFRYn tavoitteena on vahvistaa jalansijaa Pohjoismaissa. Vahasen avulla voimme tarjota entistä monipuolisempia ja kattavampia palveluita suomalaiselle kiinteistösektorille ja vahvistaa ympäristöosaamistamme ja siten tukea asiakkaitamme suuremmissa ja vaativammissa hankkeissa. Vahasen vahva osaaminen ja koko rakentamisen ja kiinteistöjen elinkaaren kattavat palvelut antavat meille uusia mahdollisuuksia vauhdittaa kiinteistöille suunnattuja, strategiamme ytimessä olevia kestäviä ja digitaalisia ratkaisuja, sanoo AFRYn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki

Yrityskauppa vaatii vielä ennen vahvistumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Päätöstä odotetaan viimeistään vuoden loppuun mennessä.