ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän tutkimus-, tuote-kehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin, joka on parhaillaan valmistumassa Vaasan Vaskiluotoon. Kuva: Wärtsilä.

ABB:ltä sähkönjakeluratkaisu Wärtsilän Smart Technology Hubiin

ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun sekä robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon valmistumassa olevaan tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin. 

ABB toimittaa laajan sähkönjakeluratkaisun ja robottiteknologiaa teknologiayhtiö Wärtsilän tutkimus-, tuote-kehitys- ja tuotantokeskus Smart Technology Hubiin, joka on parhaillaan valmistumassa Vaasan Vaskiluotoon. Kuva: Wärtsilä.

Suomen ABB on toimittanut ja asentanut Wärtsilän uuteen teknologiakeskukseen laajan sähkönjakeluratkaisun välijännitekojeistoineen ja suojareleineen sekä robottiteknologiaa yhdessä robottipartnereidensa kanssa. ABB vastaa myös toimituskokonaisuuden käyttöönottopalveluista. 

– On hienoa, että suomalaisella huipputason teknologiaosaamisellamme saamme olla osa Wärtsilän Vaasaan rakennettavaa modernia tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskusta. Laaja sähkönjakeluratkaisu suojareleineen mahdollistaa keskuksen turvallisen, kestävän ja energiatehokkaan sähkönsyötön ja -käytön, sanoo ABB:n myyntijohtaja Mika Numminen.

Sähköjakeluratkaisuprojektin johdosta, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa paikallinen ABB:n Vaasassa toimiva Energy Industries -divisioona, josta tuki on tarvittaessa lähellä.

Lisäksi laitoksessa Wärtsilän tuotantoa automatisoivat ABB:n robotit, joiden sovellukset on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä ABB:n robottipartnereiden kanssa.

Wärtsilän uusi teknologiakeskuksessa yritykset, organisaatiot, start-upit ja korkeakoulut voivat kokoontua yhteen, jakaa kokemuksia ja luoda yhdessä uusia älykkäitä merenkulun ja energiateollisuuden ratkaisuja.

ABB ja Wärtsilä ovat tehneet pitkään yhteistyötä voimalaitosten ja meriteollisuuden sähkönjakelu- ja automaatioratkaisuissa.

– On erittäin hienoa, että ABB on mukana partneriverkostossamme ja voimme syventää yhteistyötämme entisestään. Olemme valinneet Smart Technology Hubin teknologiapartnereiksi sellaisia toimijoita, jotka pystyvät tuomaan teknologiakeskukseemme parhaimpia käytössä olevia tuotteita ja ratkaisuja. Samalla luomme molempia osapuolia hyödyttävän ketterän ekosysteemin meri- ja energiateollisuuden ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa varten, Wärtsilän tuotannosta, tuotantolaitoksista ja hankinnasta vastaava johtaja Vesa Riihimäki sanoo.