ABB ja Caverion yhteistyöhön hiilineutraalien kiinteistöjen kehittämisessä

ABB:n ja Caverionin mukaan yhteistyön tavoitteena on vähentää rakennusten hiilipäästöjä toisiaan täydentävillä integroiduilla älyratkaisuilla. 

ABB ja Caverion ovat julkistaneet yhteistyösopimuksen, jolla yhtiöt vauhdittavat energiatehokkaiden ja kestävien kiinteistöjen kehittämistä Pohjois- ja Keski-Euroopassa. Yhteistyön tavoitteena on yhdessä tarjota asiakkaille edistyksellisiä, älykkäitä ratkaisuja mahdollistamaan hiilineutraaleja kiinteistöjä ja asiakkaiden kestävyystavoitteiden saavuttamista.

Sopimusosapuolten mukaan ABB:n teknologiaratkaisujen ja Caverionin kestävien ratkaisujen ja järjestelmäintegraatio-osaamisen yhdistäminen laajentaa molempien yhtiöiden tarjoamaa. Toisiaan täydentäviä ratkaisuja voidaan hyödyntää sekä uudiskohteissa että kiinteistöjen modernisoinneissa. 

– Yhteisen osaamisemme kautta asiakkaat Pohjoismaissa ja muualla hyötyvät entistä nopeammin uusimmista kestävää kehitystä tukevista älykkäiden rakennusten teknologioista, ABB:n Smart Buildings -divisioonan Euroopan, Kanadan ja ranskankielisen Afrikan alueen markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Uwe Laudenklos sanoo.

– Olemme innoissamme ABB-yhteistyömme laajentamisesta, meillä on yhtenäiset tavoitteet kohti kestävää, hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tarjoamme yhdessä asiakkaillemme huippuluokan ratkaisuja energiatehokkaisiin ja kestäviin kiinteistöihin, Caverion-konsernin palveluista, ratkaisuista, digitaalisuudesta ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Kari Sundbäck toteaa.

Yhteistyö keskittyy Suomessa, Baltian maissa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Itävallassa toteutettaviin projekteihin.