Kuva: Tuomas Uusheimo, KEKSI Senaatti

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevalle Uudenmaan kasarmille uudet omistajat

Senaatti-kiinteistöt, HGR Property Partners Oy ja Wihanto Oy ovat allekirjoittaneet kiinteistökaupan esisopimukset Helsingissä Liisankatu 1:ssä sijaitsevista Uudenmaan kasarmin rakennuksista ja piha-alueesta.

Kuva: Tuomas Uusheimo, KEKSI Senaatti

Uudenmaan kasarmin kaksi kasarmirakennusta siirtyy HGR Property Partnersille joulukuussa 2022. Alustavien suunnitelmien mukaan kasarmin rakennukset tullaan kehittämään toimitilakäyttöön ja niihin sijoitetaan alueella kaivattu uusi päiväkoti.

–Tavoitteena on avata korttelia kaupunkilaisille ja tuoda Kruununhakaan lisää palveluita ja työpaikkoja, toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Mika Alanko.

Uudenmaan kasarmin piha-alueelle on suunnitteilla asuinrakennus Wihanto Oy:lle. Kasarmin piha-alue on tällä hetkellä väliaikaisesti pysäköintikäytössä. Kaavamuutoksen jälkeen pysäköintipaikat on tarkoitus siirtää maan alle rakennettavaan pysäköintilaitokseen. Tilalle rakennetaan piha päiväkodille sekä asuinrakennus pihoineen. Alueen kaavamuutos on vireillä ja lopulliset tonttikaupat piha-alueesta tehdään uuden asemakaavan lainvoimaistuttua. Kauppahinta uuden asuinrakennuksen osalta riippuu kaavoituksen lopputuloksesta ja on arviolta noin 10 miljoonaa euroa.

– Alueella on kova kysyntä moderneille asunnoille, ja tavoitteena on toteuttaa monipuolisesti niin yksiöitä kuin perheasuntojakin. Hankekehityskumppaninamme toimii Aura-rakennus Oy, kertoo Wihanto Oy:n toimitusjohtaja Juhani Wihanto.