Mikko Tarri ja Saija Varjonen

A-Insinöörien Mikko Tarrille ja Saija Varjoselle uudet johtajapestit

DI Mikko Tarri on nimitetty A-Insinöörien rakennusterveyden ja kestävän kehityksen palveluita tarjoavan yksikön johtoon Tampereelle. DI Saija Varjonen on aloittanut korjaussuunnittelupalveluiden yksikönjohtajana Tampereella.

Mikko Tarri ja Saija Varjonen

– A-Insinööreillä on kattava valikoima rakennusterveyden edistämiseen, kuten sisäilmastoon, kosteudenhallintaan ja rakennusfysiikkaan liittyviä palveluita. Nyt haemme kasvua valtakunnallisesti erityisesti yksityiseltä sektorilta, toimitila- ja teollisuuskiinteistöjen parista. Katse on koko Suomessa ja myös paikkakunnissa, joille emme ole vielä tarjonneet rakennusterveyden ja kestävän kehityksen palveluita, Mikko Tarri kertoo.

A-Insinöörien kestävän kehityksen palvelut kattavat rakentamisen koko ketjun muun muassa hiilineutraalista rakennuttamisesta aina hiilijalanjälkikonsultointiin, energiakonsultointiin ja purkukartoitukseen.

A-Insinöörien korjaussuunnittelun osaamista on tämän vuoden alusta keskitetty uudelle korjaussuunnittelu ja asiantuntijapalvelut -toimialalle.

– Mikko on menestyksellisesti luotsannut Tampereen ja Pirkanmaan alueen korjaussuunnittelupalveluitamme. Ne siirtyvät nyt korjaussuunnittelun yksikönjohtajaksi siirtyvän Saija Varjosen käsiin, ja Mikko aloittaa rakennusterveyden ja kestävän kehityksen palveluidemme laajentamisen koko Suomeen. Sekä korjausrakentamisen että kestävän kehityksen markkina on kovassa kasvussa, ja A-Insinööreillä on runsaasti alan parasta osaamista, sanoo toimialajohtaja Juha Valtari.

Saija Varjonen siirtyi korjaussuunnittelupalveluiden yksikönjohtajaksi suunnittelujohtajan paikalta. Hän on perehtynyt etenkin kirkkojen ja suojeltujen arvorakennusten korjaussuunnitteluun.

– Suojellut rakennukset vaativat monenlaista ammattitaitoa. Kuntotutkimusten lisäksi tarvitaan yleensä rakennushistoriaselvitys ja väri- ja materiaalitutkimuksia, jotta suunnittelussa voidaan huomioida rakennuksen muutosvaiheet ja vanhojen materiaalien ominaisuudet. Koekorjauksilla ja mallitöillä on myös suuri rooli historiaa kunnioittavan ja pitkäaikaisen korjausmenetelmän valinnassa, Varjonen sanoo.

Varjosen vetämässä korjaussuunnitteluyksikössä työskentelee 45 korjausrakentamisen asiantuntijaa.

– Saijan asiantuntijuus, ihmisten johtaminen, positiivisuus ja iso A-asenne ovat huippuluokkaa. Hän on erinomainen ja luonnollinen valinta uudeksi yksikönjohtajaksi toimintamme vahvistuessa ja laajentuessa, Juha Valtari toteaa.