Haltonin design-huuvat uudelle luksusristeilijälle
Halton laajentaa sisäilmatoimituksia risteilijähyteistä ja laivakeittiöistä laivojen ravintolasalien erikoisratkaisuihin. Yhtiö toimittaa Virgin Voyagesin grilliravintolaan 31 mittatilauksena suunniteltua ja valmistettua erikoishuuvaa. Huuvia kehitettiin ja testattiin yhteistyössä Virgin Voyagesin ja varustamo Fincantierin kanssa kaksi vuotta.
Design-huuvien lisäksi Halton toimittaa aluksille laivakeittiöiden energiatehokkaat ilmanvaihtoratkaisut, joiden avulla on mahdollista säästää jopa 50 prosenttia laivan keittiöympäristön energiankulutuksesta perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Toimitettavat ratkaisut valmistetaan Haltonin tehtaalla Lahdessa.
Halton tuli valituksi risteilijän ravintolaympäristön kannalta kriittisten järjestelmien toimittajaksi pitkäjänteisen osaamisensa ansiosta, ja koska yhtiöllä on kyky kehittää ja toimittaa asiakkaan erityisvaatimuksiin soveltuvat, suorituskykyiset ratkaisut.
”Haltonin huipputason teknologian ja tuotteiden ohella yhteistyö yhtiön asiantuntijatiimin kanssa antoi meille mahdollisuuden kehittää vallitsevista käytännöistä erottuvan, alamme johtavan ratkaisun ja toteuttaa näin Geonbae-ravintolamme. Projekti auttoi meitä myös tavoitteessamme yhdistellä älykastä teknologiaa eri puolilla laivaa ja rajoittaa näin ympäristövaikutuksiamme”, sanoo Virgin Voyages -yhtiön hotelliliiketoiminnan varatoimitusjohtaja Frank Weber.
”Läheinen yhteistyömme Virgin Voyagesin kanssa on tarjonnut meille todella antoisan tilaisuuden päästä kehittämään uudenlaisia, rohkeaa näkemystä edustavia ratkaisuja hyödyntäen osaamistamme vaativissa sisäympäristöissä ja kestävän kehityksen mukaisessa energiatehokkaassa ilmastoinnissa. Samalla olemme mukana mahdollistamassa laivalla matkustavien hyvinvoinnin ja parhaan mahdollisen risteilykokemuksen. Olemme todella iloisia voidessamme toteuttaa tässä toiminta-ajatuksemme ydintä”, sanoo Haltonin Marine-liiketoiminnasta vastaava johtaja Sami Piirainen.
Haltonin toimitukseen kuuluu
- Erikoisvalmisteiset, pyöreät Halton JES -huuvat Scarlet Lady -laivan Korean BBQ -ravintolaan. Huuvat on suunniteltu Virgin Voyages:n arkkitehtien vaatimusten mukaisesti. Niitä kehitettiin ja testattiin kaksi vuotta Haltonin Saksan tuotekehitysyksikössä yhteistyössä tilaajan ja telakan kanssa. Huuvat vastaavat yhdysvaltalaisia USPHS (United States Public Health Service) -hygieniavaatimuksia.
- Haltonin patentoiman Capture Jet -teknologian sisältävät huuvat laivakeittiöihin. Huuvissa on mekaaninen sekä UV-C -rasvasuodatus.
- Halton M.A.R.V.E.L. -automaatiojärjestelmä, joka mahdollistaa tarpeenmukaisen ilmanvaihdon ja energiansäästön.
Halton aloitti toimitukset Scarlet Lady -laivalle lokakuussa 2018 Lahden tehtaaltaan. Laiva valmistuu alkuvuodesta 2020.