YIT:n asuntotuotantoon vähähiiliset ontelolaatat 

YIT siirtyy käyttämään asuntotuotannossaan Consolis Parman vähähiilisiä ontelolaattoja. Sopimus koskee ensi vaiheessa yhtiön pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan yksiköiden kerrostalotuotantoa ja sen on määrä laajentua valtakunnalliseksi asteittain. 

– Rakennamme kestäviä koteja ja asuinympäristöjä. Haemme keinoja pienentää rakentamisen ilmastovaikutuksia ja sopimuksen myötä otamme merkittävän askeleen ilmastotyössämme. Olemme strategiamme mukaisesti sitoutuneet vähentämään sekä oman toimintamme että arvoketjumme päästöjä Science Based Targets -aloitteen mukaisesti, sanoo YIT:n Asuminen-segmentin johtaja Antti Inkilä.

YIT ja Consolis Parma ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka koskee ala-, väli- ja yläpohjarakenteissa käytettävien ontelolaattojen vaihtamista vähähiilisiksi YIT:n asuntotuotannossa. 

Vähähiiliset ontelolaatat ovat YIT:n ja Consolis Parman yhteisen tuotekehityksen tulosta. YIT:n rakentama Asunto Oy Vantaan Mekaanikko on ensimmäinen kohde, jossa ontelolaattoja pilotoitiin viime vuonna. Nyt solmitun sopimuksen myötä Parman vähähiilisten ontelolaattojen toimitukset YIT:n uusiin käynnistyviin asuntokohteisiin alkavat marraskuussa 2022. 

YIT:n asuntotuotannossa ontelolaatta on rakennustuotteiden osalta päästövaikutuksiltaan suurin yksittäinen materiaali: sen osuus asuinrakennuksen materiaaliperäisistä päästöistä on noin viidennes. Vähähiilisiin ontelolaattoihin siirtyminen tarkoittaa YIT:n mukaan noin neljän miljoonan kilon hiilidioksidipäästövähennystä vuositasolla. YIT:n Antti Inkilän mukaan Parman kanssa yhteistyössä kehitetty vähähiilinen vaihtoehto puolittaa laattojen päästöt ja pienentää asuinrakentamisen materiaaliperäisiä päästöjä kohteessa yhteensä noin 8 %.

– Olemme tehneet hartiavoimin töitä rakennetun ympäristön vastuullisen kehittämisen eteen ja tuoneet markkinoille kokonaisen vähähiilisten tuotteiden tuoteperheen. Tämä yhteistyösopimus on hieno osoitus yhteisestä tahtotilasta ja aidoista teoista kohti vähähiilistä betonirakentamista, Consolis Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala sanoo.