YIT aloitti vuoden 2021 toisella neljänneksellä kolmen kerrostalon rakentamisen Pietariin. Kuva: yitgroup.com

YIT sai myytyä Venäjän-toimintonsa Etalon Groupille

YIT on saanut päätökseen Venäjän liiketoimintojensa myynnin Etalon Group PLC:lle. Kaupan toteutumisen myötä YIT kertoo vetäytyvänsä kaikesta toiminnasta Venäjällä. 

YIT aloitti vuoden 2021 toisella neljänneksellä kolmen kerrostalon rakentamisen Pietariin. Kuva: yitgroup.com

YIT:n mukaan kaupan loppuunsaattaminen kesti alkuperäistä suunnitelmaa kauemmin, mutta kauppa toteutui sovitun kauppahinnan ja muiden ehtojen mukaisesti. Kaupan täsmälliset taloudelliset vaikutukset julkaistaan YIT:n puolivuosikatsauksessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan toteutumisesta. Ukrainan kriisin myötä Venäjän liiketoimintomme kohtasivat ennennäkemättömiä haasteita, ja toimintojen myynti antoi meille mahdollisuuden nopeaan, kontrolloituun ja kokonaisvaltaiseen lähtöön Venäjältä. Voimme nyt keskittyä täysin strategiaamme ja sen ytimessä oleviin liiketoimintoihimme, YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen sanoo.

Etalon Group PLC kehittää asuntorakentamista Venäjällä. Sen perustaja on Vyacheslav Zarenkov, ja yrityksen pääkonttori on Kyproksella. Vuonna 2019 yrityksen suurimmaksi omistajaksi tuli Sistema PJSFC 25 prosentin osuudella.