YIT rakentaa lukion Vuosaareen

YIT ja Caverion Suomi Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa Vuosaaren lukion toteuttamisesta elinkaarimallilla. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa, josta YIT:n osuus on noin 19 miljoonaa euroa. Hanke kirjataan vuoden toisen neljänneksen tilauskantaan. Työt alkavat toukokuussa 2019. Uusien tilojen on määrä olla käytettävissä kesällä 2021.

YIT vastaa lukion suunnittelusta ja rakentamisesta. Caverion vastaa uudisrakennuksen talotekniikan kokonaistoimituksesta suunnitteluineen. Rakennus valmistuu kesällä 2021, minkä jälkeen Caverion vastaa kiinteistön huollosta ja kunnossapidosta sekä tavoitteen mukaisesta energiankulutuksesta 20 vuotta.

Kyseessä on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarihanke. Lukion tilat suunnitellaan vastaamaan uuden opetussuunnitelman vaatimuksia. 900 opiskelijalle rakennettavat tilat toimivat myös alueellisena monitoimitalona iltaisin ja viikonloppuisin.

”Helsingin kaupunki saa pitkän tauon jälkeen rakentaa uuden lukion. Haluamme toteuttaa Vuosaareen keskustaan laadukkaan 900 opiskelijan tarpeisiin sopivan rakennuksen, joka avautuu iltaisin laajaan harraste- ja asukaskäyttöön. Elinkaarimalli tuo kaupungille mahdollisuuden parempaan laaturiskien hallintaan.”, kertoo projektinjohtaja Vuokko Uusikangas Helsingin kaupunkiympäristön rakennuttamispalvelusta.

YIT ja Caverion Suomi Oy ovat myös aiemmin toteuttaneet lukuisia elinkaarihankkeita yhdessä, esimerkiksi Kirstin ja Viherlaakson koulut Espoossa, Torkinmäen koulu Kokkolassa sekä Nummikeskus Hämeenlinnassa.

”Meillä on paljon kokemusta elinkaarihankkeista ja Vuosaaren lukio on hyvä jatkumo elinkaariliiketoiminnallemme. Tulemme YIT:llä myös jatkossa keskittymään elinkaarihankkeiden kehittämiseen”, kertoo elinkaarihankkeista vastaava johtaja Hannu Soikkeli YIT:ltä.

”Elinkaarimalli sopii erittäin hyvin vastuullisten hankkeiden, kuten koulurakennusten, toteuttamiseen. Sujuva yhteistyö korostuu, kun tavoitteena on luoda hyvät olosuhteet käyttäjille ja saavuttaa korkea energiatehokkuus, jolla varmistetaan myös tilaajan ekologiset tavoitteet”, sanoo Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Elinkaarimallilla varmistetaan, että rakennetut tilat ovat turvalliset ja terveelliset. Suunnitelmallisen ylläpidon ja energiatehokkuuden maksimoinnin ansiosta kiinteistön hiilijalanjälki voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.