Recticel Insulation avaa tehtaan Mäntsälään

Belgialainen eristevalmistaja Recticel Insulation avaa uuden PIR-eristetehtaansa Mäntsälään. Laajentuminen pohjoismaisille markkinoille on osa Recticelin kasvustrategiaa. Recticel tähtää aktiivisemmaksi ja paikallisemmaksi toimijaksi juuri Pohjoismaiden ja Baltian markkinoille.

Mäntsälän-tehdas on 26 miljoonan euron investointi. Tehdas työlloistää 34 henkilöä. Recticel valitsi Mäntsälän sen sijainnin vuoksi. Mäntsälästä on lyhyt matka pääkaupunkiseudulle sekä hyvät yhteydet Ruotsiin ja muualle Skandinaviaan, kuten myös Baltian maihin ja Pietarin alueelle.

Recticelin mukaan lämmöneristyksen markkinat ovat täällä houkuttelevat, vaikka PIR-eristys ei olekaan vielä yleistynyt Suomessa, jossa rakennukset eristetään yleensä vuorivillalla ja EPS:llä.

“PIR-eristeiden etu verrattuna vuorivillaan on 30 % parempi lämmöneristys. Tehokas lämmöneristys tarkoittaa myös vähemmän energian tarvetta lämmitykseen ja viilennykseen, mikä puolestaan tarkoittaa pienempiä hiilidioksidipäästöjä”, kertoo Recticelin Pohjoismaiden kaupallinen johtaja Sami Kivistö.

Recticelin mukaan PIR-eristeiden korkea suorituskyky lämmöneristämisessä tarkoittaa myös sitä, että vain ohut kerros eristemateriaalia tarvitaan halutun u-arvon saavuttamiseksi. Se tarjoaa Recticelin mukaan kilpailuedun esimerkiksi kattojen suunnittelussa, sisätilan tilavuudessa, kuljetuksessa ja asennuksessa.

”Tulevaisuuden lämmöneristys on kevyttä, ohutta ja helposti käsiteltävää.”, kiteyttää Sami Kivistö.

Recticel Insulation on osa Recticel Groupia, joka on polyuretaaniliuosten markkinajohtaja Euroopassa. Huonekalu-, autoteollisuus- ja rakennusteollisuudessa toimiva konserni työllistää noin 8 400 henkilöä 28 maassa eri puolilla maailmaa.