Niemenrannan Johannes havainnekuva. Kuva: YIT

YIT on käynnistänyt hoivahankkeiden rakentamisen Espoossa ja Tampereella

YIT on käynnistänyt Tenava-päiväkodin rakentamisen Espoossa ja Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentamisen Tampereella. Hankkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 13 miljoonaa euroa. Hankkeet ovat osa ruotsalaisen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö Fastighets AB:n kanssa solmittua puitesopimusta yhdeksän hoivahankkeen rakentamisesta eri puolelle Suomea. Käynnistyvät kohteet ovat ensimmäiset puitesopimuksen piirissä toteutettavat hankkeet. Mikäli kaikki puitesopimuksen alaiset kohteet toteutuvat, niiden kokonaisarvo on noin 75 miljoonaa euroa.

Niemenrannan Johannes havainnekuva. Kuva: YIT
Niemenrannan Johannes havainnekuva. Kuva: YIT

”Olemme erittäin tyytyväisiä puitesopimuksesta, ja odotamme innolla pitkäjänteistä yhteistyötä YIT:n kanssa. Tavoitteenamme on olla osaltamme kehittämässä uusia asumisratkaisuja muun muassa ikäihmisten tarpeisiin”, toteaa Hemsö Fastighets AB:n Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen .

Tenava-Tilli-päiväkodin rakennustyöt on aloitettu lokakuussa, ja sen on määrä valmistua kesällä 2017. Uusia päivähoitopaikkoja syntyy noin 140 kappaletta. Tilojen käyttäjäksi tulee Suomen Tenava päiväkodit Oy, jonka omistaa norjalainen Norlandia Care Group. ”Päiväkoti tarjoaa alueen perheille luontopainotteista ja pienryhmäpedagogiikkaan perustuvaa varhaiskasvatusta ja esiopetusta. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa suunnitellut päiväkodin tilat ja sen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet toiminnalle”, kertoo Suomen Tenava päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Olli Lehtisalo .

Niemenrannan Johannes -hoivakodin rakentaminen on aloitettu joulukuussa, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2017. YIT on solminut kohteesta vuokrasopimuksen Attendo Oy:n kanssa. ”Tulevalla hoivakodilla vastataan ikäihmisten hoiva- ja asumispalveluiden kasvavaan kysyntään Tampereen seudulla. Niemenranta on uusi, kehittyvä ja viihtyisä kaupunginosa, vehreällä alueella on vetovoimaa”, sanoo Attendon aluejohtaja Tiina Talonen .

YIT:llä on Niemenrannan alueella rakenteilla myös toinen vanhemmalle sukupolvelle suunnattu hanke, omistusasuntokohteena toteutettava Nestorin Aarre, jonka rakennustyöt käynnistyivät jo vuonna 2015. YIT kehittää ja rakentaa monimuotoisia asumismahdollisuuksia erityisesti ikääntyville YIT Hoiva -konseptin mukaisesti. ”Tavoitteenamme on mahdollistaa se, että vanhukset voisivat asua mahdollisimman pitkään omassa kodissaan – parhaimmassa tapauksessa koko elämänsä”, kertoo YIT:n hoivahankkeiden kehittämisestä vastaava Anne Suojoki .


YIT luo parempaa elinympäristöä kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. Visionamme on tuoda enemmän elämää kestäviin kaupunkeihin. Haluamme erottautua välittämällä aidosti asiakkaista, näkemyksellisellä kaupunkikehityksellä, sitoutuneella projektien toteuttamisella ja innostavalla tavalla johtaa. Kasvumoottorinamme toimii kaupunkien kehittäminen kumppaneita osallistaen. Toiminta-alueemme kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli lähes 1,7 miljardia euroa, ja työllistämme noin 5 300 henkilöä. Osakkeemme noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi