Kuva: Raami Arkkitehdit Oy, Y-Säätiön M2-kodit

Y-Säätiö rakennuttaa vuokratalon Tampereen Hervantajärvelle

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa vuokratalon Tampereen Hervantajärvelle. Kerrostalossa on kolme rappua, joissa on yhteensä 93 huoneistoa.   

Kuva: Raami Arkkitehdit Oy, Y-Säätiön M2-kodit

Osoitteeseen Lyyrapyrstö 2 rakentuva kerrostalo on valmistuessaan A-energialuokassa. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään valitsemalla runkoratkaisuksi ontelolaatat massiivilaatan sijaan. Katolle on suunniteltu aurinkopaneelit.

Pyykkituvan, polkupyörän pesupaikan ja talosaunojen lisäksi asukkaiden käytössä on myös kolme etätyöhuonetta sekä avoin yhteistila.  

– Strategiatavoitteisiimme on kirjattu asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Uuden talon monipuoliset yhteistilat mukautuvat nykypäivän tarpeisiin ja mahdollistavat asukkaillemme esimerkiksi toimivan etätyöskentelyn kotoa käsin, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman

Tampereen kaupungin tontinluovutusehdot edellyttävät, että tontille tulee sijoittaa taidetta. M2-Kotien kerrostalon taiteesta vastaavat nykytaiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen.  Kerrostalon pihalle valmistuu viisi mosaiikkipöytää. 

Kerrostalon rakennustyöt on aloitettu, ja asuntojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2023. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Raami Arkkitehdit Oy, ja urakoitsijana toimii Peab Oy.