Antti Rantala (vas.), Kimmo Liukkonen ja Mikko Virtanen

Web Sähköstä tulee Mikenti Talotekniikan sähköosasto

Antti Rantala (vas.), Kimmo Liukkonen ja Mikko Virtanen

Sähköurakoitsija Web Sähkö liittyy liiketoimintakaupalla Mikenti Talotekniikan sähköosastoksi. Web Sähkö tunnetaan sähkötöiden lisäksi tietoliikenne-, valokuitu- ja antennijärjestelmien osaajana.

Web Sähkön yrittäjät Antti Rantala ja Mikko Virtanen jatkavat yhtiössä sähköurakoinnin johtajina sekä QMG-konsernin osakkaina. Mikenti Talotekniikan LVI-urakoinnin johtajana jatkaa Marko Pärssinen. Toimitusjohtajaksi nimitetään Mikko Sahikallio, joka vastaa lisäksi Mikenti Oy:n toiminnasta.

Talotekniikan kokonaisratkaisulle on Mikko Sahikallion mukaan kasvava tarve.

– Juuri nyt on asuntorakentamisen prosesseja tehostettava ja hyviä toimintamalleja toistettava. Kun Web Sähkön kokeneet yrittäjät ja vahva tiimi yhdistyvät Mikenti Talotekniikan kanssa, luomme kokonaistalotekniikkaratkaisun, johon tulee konsernilta vahva kokemus talotekniikan hankekehityksestä, automaatiosta sekä järjestelmien esivalmistuksesta. Hankkeissa pyrimme olemaan mukana jo suunnitteluvaiheessa, jolloin saamme energiatehokkaat ja tuotantoa tehostavat ratkaisut asiakkaan käyttöön, Mikko Sahikallio sanoo.

Antti Rantala ja Mikko Virtanen perustivat Web Sähkön vuonna 2000, ja yhtiö on noussut runsaan neljän miljoonan euron liikevaihtoluokkaan. Se keskittyy asuinrakentamisen uudiskohteiden sähköurakointiin.

– QMG:n yrittäjähenkisyys teki kaupan meille luontevaksi. Liitymme mielellään QMG:n sadan yrittäjäomistajan joukkoon. Mikenti Talotekniikassa meillä on loistava tilaisuus kasvuun ja osaamisen kehittämiseen, Antti Rantala ja Mikko Virtanen kertovat.

Mikenti Talotekniikan henkilöstömäärä nousee kaupan myötä runsaaseen 60:een ja liikevaihto yli 10 miljoonaan euroon. QMG-konsernille yrityskauppa tarkoittaa kasvua maan suurimmalla markkinalla eli pääkaupunkiseudulla. Yritysostoja aiotaan tehdä jatkossakin, ja paikallisuuden merkitys QMG:n mukaan tärkeää.

– Tavoitteemme on laajentaa verkostoamme koko maan kattavaksi ja tarjota palveluita paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Olemme usein todenneet, että talotekniikkaliiketoiminta on suuressa osin paikallista, joten haluamme olla vahvoja kaikilla alueilla. Meitä kiinnostavat talotekniikan kärkeä edustavat yritykset, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen toteaa.