Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmä putkisto asennettuna

Vuotamattomat putkistot Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmällä

Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmää käytetään muun muassa käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdytysputkistojen asentamiseen. Niiden valttina on asennustapa, joka ottaa huomioon inhimilliset unohdukset. Osiin on kiinnitetty värilliset muovit, jotka irtoavat, kun liitos puristetaan oikein. Puristamatta jääneet liitokset paljastuvat viimeistään koeponnistuksessa, koska niihin on suunniteltu vuodonilmaisimet. Näin ne eivät aiheuta myöhemmin yllättäviä vuotoja rakenteiden sisällä. Mapress-puristusliitosjärjestelmä on ollut markkinoilla yli 50 vuoden ajan, ja se on havaittu luotettavaksi.

Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmä putkisto asennettuna

Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmä sisältää laajan valikoiman putkia ja osia, joista voi rakentaa esimerkiksi käyttövesi-, lämmitys- ja jäähdystysputkistot sekä sprinklerijärjestelmän putkistot. Osista voidaan rakentaa myös monenlaisia teollisuusputkistoja. Järjestelmään kuuluvat sähkösinkityt ja ruostumattomat teräsputket ja osat, CuNiFe-putket ja -osat, sekä kupariosat ja kromatut kupariosat. Osat liitetään toisiinsa järjestelmään kuuluvilla Geberit-puristustyökaluilla, joilla varmistetaan liitosten pitävyys.

Mapressin rinnalla on Geberit Mepla -komposiittiputkijärjestelmä, joka sopii kiinteistöjen ja teollisuuden tarpeisiin. Saatavana on muunnoskappaleita Mepla-järjestelmästä Mapressiin, joiden avulla järjestelmiä voi yhdistää toisiinsa.

– Mapress-puristusliitosjärjestelmässä inhimillinen unohtaminen on otettu huomioon. Liittimissä on vuodonilmaisin: niiden laajennetuissa päissä olevissa O-renkaissa on painaumia, jotka puristuvat tiiviisti kiinni, kun liitos puristetaan. Jos liitosta ei ole muistettu puristaa, se vuotaa hallitusti koeponnistuksessa ja virhe huomataan heti. Näin putkistosta saadaan varmasti tiivis ja vuotamaton, eikä huolimattomasti asennettu liitos pääse myöhemmin tihkumaan rakenteiden sisään, kertoo Petri Kuusisaari Geberitin myynnistä.

Geberit Mapress -puristusliitosjärjestelmä, ruostumaton teräs, puristusindikaattorin irrottaminen

Mapress-puristusliittimien tiiviyden varmistavat butyylikumista valmistetut O-renkaat. Osissa on lisäksi turvallisuustekijänä värilliset muovit, jotka irtoavat vasta, kun liitos on puristettu. Jos värikkäitä muoveja on yhä kiinni osissa, puristamattomat liitokset on helppo huomata saman tien. Kaksinkertainen varmistusjärjestelmä auttaa huomaamaan, että puristamattomia liitoksia ei jää putkistoon.

– Puristusliitosjärjestelmä on asennustapana mutkaton. Jos putkia hitsataan yhteen, kipinät aiheuttavat palovaaran. Putkien hitsaaminen vaatii kahden ihmisen työpanoksen, kun toisen pitää olla kipinävahtina. Kun putkisto kootaan puristusliittimistä, yksi asentaja riittää, eikä palovaaran takia tarvitse pitää vahtia, mainitsee Kuusisaari.

Mapress-järjestelmä kestää jopa 16 baarin käyttöpaineen. Käyttölämpötila vakiotiivisteellä on -30°– + 120°. Tiivistettä vaihtamalla järjestelmä kestää jopa +220° lämmön. Laaja tiiviste- ja materiaalivalikoima mahdollistaa useita eri käyttökohteita esimerkiksi kaasuista öljyihin ja laivaputkistoihin.

Lisätietoja:
Geberit Oy, Petri Kuusisaari
Puh. 050 300 6822, petri.kuusisaari@geberit.com
www.geberit.fi

Maailmanlaajuisesti toimiva Geberit-konserni on saniteettiteollisuuden eurooppalainen markkinajohtaja. Geberitillä on vahva paikallinen edustus suurimmassa osassa Euroopan maista. Yritys valmistaa erittäin korkealaatuista saniteettitekniikkaa ja -keramiikkaa. Geberitillä on yli 30 tehdasta, joista 6 on Euroopan ulkopuolella. Konsernin pääkonttori on Rapperswil-Jonassa Sveitsissä, ja sen CHF 2,8 miljardin liikevaihtoa (2016) on tekemässä yli 12 000 työntekijää lähes 50 maassa. Geberit on listattuna Sveitsin pörssissä, ja vuodesta 2012 Geberitin osake on ollut mukana SMI:ssä (Swiss Market Index).

Geberitin palveluksessa Suomessa on noin 250 henkilöä. Suomen myynti, markkinointi ja hallinto toimii Vantaalla. Geberit Oy:n toimitusjohtaja on Kim Lövkvist, ja Tammisaaren keramiikkatehtaan johtajana toimii Matts Lundström.