Vuoden 2016 Pintaurakoitsija on valittu

rt_rakennusteollisuusVuoden 2016 Pintaurakoitsija -tunnustuksen on saanut helsinkiläinen LTU-Urakointi Oy. Saaja julkistettiin Pintaurakoitsijat ry:n vuosikokoustapahtumassa Jyväskylässä 8.4.2016.

Valinnan tehnyt tuomaristo korosti perusteluissaan etenkin yrityksen arvoja sekä sitoutumista laadun ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. LTU-Urakoinnin arvoja ovat ammattiylpeys, yhteistyökyky, vastuunotto, jatkuva kehitys ja kerralla kuntoon -periaate. Yrityksellä on sekä ISO 9001 -laatusertifikaatti että ISO 14001 -ympäristösertifikaatti. Lisäksi se on saanut viime vuonna kunniamaininnan turvallisuusasioiden moitteettomasta hoidosta Uudenmaanpiirin työturvallisuuskilpailussa.

Noin 200 henkeä työllistävän LTU-Urakoinnin toimitusjohtaja Malek Bentaieb korostaa itse sitoutuneiden työntekijöiden ja pitkien asiakassuhteiden tärkeyttä. Hänen mukaansa rakentamisen laatua ja työturvallisuutta on helpompi edistää, kun tuntee kaikkien osapuolten käytäntöjä.

– Haluamme panostaa siihen, että työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja ottavat itse vastuuta omista tekemisistään. On tärkeää tuntea omat työntekijänsä, Bentaieb sanoo. Toimitusjohtajan tehtävien ohessa hän pyrkiikin toimimaan aina muutaman käynnissä olevan työmaan johdossa, jotta kosketus kenttään säilyy.

LTU-Urakointi on erikoistunut uudisasuntokohteiden tasoite- ja maalausurakointiin, mutta toimii myös toimitila- ja saneerausrakentamiskohteissa. Vuonna 2008 perustettu yritys on 14–15 miljoonan euron liikevaihdollaan yksi maan suurimmista rakennusmaalausurakoitsijoista. Tuomaristo arvosti niin ikään sitä, että yrityksen tulos on taloudellisen taantumankin aikana pysynyt vuodesta toiseen vakuuttavana, yrityksen liikevoittoprosentin ollessa jatkuvasti noin 10 prosentin luokkaa.

Tuomaristoon kuuluu jäseniä Pintaurakoitsijat ry:n lisäksi Väriteollisuus ry:stä, Rakentamisen Laatu RALA ry:stä sekä Rakennusteollisuus RT ry:stä. Tunnustuksen avulla Pintaurakoitsijat ry haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta sekä kehittää pintakäsittelytyön laatua.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Malik Bentaieb
LTU-Urakointi Oy 044-7516020
PINTAURAKOITSIJAT ry – www.pintaurakoitsijat.fi

Vuonna 1912 perustettu Pintaurakoitsijat on valtakunnallinen työnantaja- ja yrittäjäpoliittinen järjestö, joka edistää pintakäsittelyalan kehittymistä. Liittoon kuuluu 15 paikallista pintaurakoitsija- ja maalarimestariyhdistystä sekä valtakunnallinen toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry.

Yhdistysten kautta liittoon kuuluu noin 250 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 230 miljoonaa euroa. Tyypillinen alan yritys on perheyritys, joka työllistää yrittäjän ja alle 10 työntekijää. Suurimmat pintakäsittelyalan yritykset työllistävät yli 100 henkilöä.