Kuva: Visor

Visor investoi miljoona euroa ikkunoiden aurinkosuojaverhoihin

Aurinkosuojaverhoja lasitetuille terasseille ja parvekkeille valmistava Suomen Visor Oy investoi merkittävään tuotannon nostoon tehtaallaan Kempeleessä. Lumonin tytäryhtiö Visor on laajentanut tuotevalikoimaansa omakoti- ja kerrostaloikkunoihin asennettaviin aurinkosuojaverhoihin, joissa myynti on vilkasta ja jossa yhtiö näkee merkittävän kasvupotentiaalin Suomessa ja kansainvälisesti.

Kuva: Visor

Reilun  miljoonan euron investointi kohdistuu Visorin tuotantolinjan kapasiteetin nostoon, ja sen tarkoituksena on varmistaa tulevaisuuden kasvu.

Siinä missä perinteisillä sälekaihtimilla tähdätään huoneen pimentämiseen, keskittyvät Visorin tuotteet ylilämmön hallintaan eli kodin auringonsuojiksi. Lisäksi verhot suojaavat häikäisyltä ja katseilta. Kaihtimia voi nostaa alhaalta vain sen verran kuin haluaa, esimerkiksi ikkunan puoleenväliin.

”Myymme tuotteita jälleenmyyjäverkoston kautta kaikkiin maihin, joissa Lumonilla on toimintaa. Uudistettu tuote on suunniteltu kotimaisin ja oman talon voimin, ja sen käytettävyys on huipussaan. Aurinkosuojaverhomme ovat omiaan myös akustiikassa ja esimerkiksi liikennemelun vaimentamisessa, etenkin kun kyseessä on suuri ikkunapinta. Keski- ja Etelä-Euroopassa kaihtimia ikkunoihin valitaan eritoten tästä syystä”, kertoo Suomen Visor Oy:n toimitusjohtaja Markku Pulkkinen.

Emoyhtiö-Lumonilla on tytäryhtiöt 10 maassa – Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Sveitsissä, Espanjassa, Ranskassa, Kanadassa, USA:ssa ja Venäjällä.

Suomen Visorilla työskentelee 45 henkeä, sesonkiaikana määrä kaksinkertaistuu. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 4,2 miljoonaa euroa.