Eero Saikkonen

VILPE Oy:n perustaja Eero Saikkonen sai rakennusneuvoksen arvonimen

Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.

Eero Saikkonen

Myönnetty arvonimi perustuu Saikkosen tekemään elämäntyöhön suomalaisen rakennusalan hyväksi. Hän on vaikuttanut suomalaiseen kattorakentamiseen kehittämillään tuoteinnovaatiolla sekä johtanut ilmanvaihdon päätelaitteita ja erikoiskattotarvikkeita valmistavaa yritystä VILPE Oy:tä.

Saikkonen arvostaa suuresti elettä Suomen valtiolta ja Sauli Niinistöltä.

– Tämä oli tosi iso yllätys. En olisi koskaan uskonut, että tällainen huomionosoitus toteutuu, Eero Saikkonen sanoo.

Vuonna 2020 VILPE:n toimitusjohtajan paikan ottanut Tuomas Saikkonen on ylpeä isänsä elämäntyöstä. 

– Eero on onnistunut luomaan Suomeen yrityksen, joka on menestynyt 45 vuotta ja ollut pitkään Mustasaaren seudulla merkittävä työnantaja, Tuomas Saikkonen sanoo.

VILPE-konsernin liikevaihto on 21 miljoonaa euroa, ja siitä yli puolet tulee vientimarkkinoilta. Mustasaaren tehtaalla on yli 90 työntekijää ja koko konserni työllistää noin 150 henkilöä.Eero Saikkonen on toiminut rakennusalalla kaikkiaan 56 vuotta. Hän jatkaa edelleen pääosin yrityksensä tuotekehityksen parissa ja vaikuttaa alan kehitykseen suhdeverkostonsa kautta.  

– Jos terveys kestää, aion olla töissä 75-vuotiaaksi asti, nyt 71-vuotias Saikkonen sanoo.

Eero Saikkonen on ollut toimitusjohtajan työnsä ohella vastaava mestari kymmenessä tehtaan laajennusprojektissa. Parhaillaan VILPE tekee 2,5 miljoonan euron investointia tehdas- ja toimistotilojen laajentamiseksi, minkä myötä uutta tilaa tulee 1881 neliötä. Eero Saikkonen toimii myös tämän laajennusprojektin vastaavana mestarina.