Veli-Matti Järvinen, Schneider Electricin teknisen määrittelyn tiimin johtaja

Veli-Matti Järvinen johtamaan Schneider Electricin teknisen määrittelyn monialaista tiimiä

Veli-Matti Järvinen on aloittanut Schneider Electric Finland Oy:n teknisen määrittelyn tiimin johtajana 1.1.2018. Hän vastaa tehtävässään teknisen määrittelyn tiimin liiketoiminnasta ja tuloksesta. Teknisen määrittelyn tiimin tehtävänä on auttaa Schneider Electricin asiakkaita sekä esimerkiksi suunnittelijoita ja insinööritoimistoja suunnittelemaan teknisiä järjestelmiä ja ratkaisuja kannattavasti. Monialaisissa ja -ulotteisissa hankkeissa, kuten esimerkiksi suurissa rakennusprojekteissa suunnitteluosaamisen ja teknologisen tietämyksen hallinta sekä taito huomioida tarpeet pitkälle tulevaisuuteen on keskeistä.

Veli-Matti Järvinen, Schneider Electricin teknisen määrittelyn tiimin johtaja

”Ratkaisemme teknisen määrittelyn tiimissä yhdessä eri segmenteille suunniteltavien projektien ja niihin liittyvien järjestelmien suunnitteluhaasteita.Schneider Electric on yksi maailman johtavista integroitujen ja tehokkuutta parantavien ratkaisujen toimittajista muun muassa energianjakelun, teollisuusautomaation, konesaliratkaisujen ja kiinteistönhallintajärjestelmien sektoreilla. Tiimimme voi tarjota yhtiömme laajan tuote-, ratkaisu- ja palvelutarjoaman sekä suunnitteluosaamisen suunnittelijoiden ulottuville,” kertoo Veli-Matti Järvinen.

”Esimerkiksi rakennuksen elinkaari voi ulottua sukupolvien päähän. Tavoitteenamme on suunnitella tulevaisuudenkin tarpeisiin mukautuvia, muuntojoustavia ratkaisuja sekä tarjota parasta saatavilla olevaa teknologiaa nyt ja tulevaisuudessa. Omana tavoitteenani on lisäksi paneutua erityisesti teollisuuden tietoturvaan. Olemme keihäänkärjessä, kun vastauksia kysymyksiin ei ole valmiina. Minulle ja tiimilleni vastausten etsiminen on energisoivaa toimintaa,” kuvaa Järvinen omaa ja tiiminsä tehtävää.

Monialainen tiimi yhdistää kahden sukupolven erilaista osaamista

Toimialalla poikkeuksellinen määrittelytiimi tukee investointihankkeiden suunnittelua varhaisessa vaiheessa. Digitalisaatio ja eri järjestelmien integraatio vaatii yhteensopivuuden varmistamista ja investoinnin arvoketjun hallintaa, jotta asiakkaan visio integroidusta toiminnallisuudesta toteutuu.

”Tiimissämme on viisi kokeneempaa asiantuntijaa, joilla on kokemusta erilaisista teknologioista pitkältä ajalta. Heidän lisäkseen tiimiimme kuuluvat Energy Generation Trainee -ohjelmamme kautta taloon tulleet viisi nuorta kykyä, jotka ovat opinnoissaan omaksuneet uusinta tietoa ja työtapoja. Yhdessä voimme tiiminä viedä suunnittelua nopeasti eteenpäin. Teknisen määrittelyn tarve kasvaa tulevaisuudessa. Jotta voimme turvata riittävän määrän osaajia tekemään teknistä määrittelyä, järjestämme tänä vuonna Energy Generation Trainee -ohjelman jo toista kertaa,” Järvinen jatkaa.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Järvinen on toiminut Schneider Electricillä kaivannaisteollisuuden (Mining, Minerals and Metals) ratkaisujen konsultatiivisesta myynnistä ja kehittämisestä vastaavana johtajana. Hän on toiminut teollisuuden ratkaisuita ja palveluita kehittävien yritysten palveluksessa 20 vuotta. Hänellä on monipuolista kansainvälistä kokemusta teollisuusautomaation, sähkönjakelun ja ohjelmistojen myyntiin keskittyneiden organisaatioiden kehityksesta sekä energia-intensiivisen teollisuuden ratkaisuista ja niiden myymisestä.

Veli-Matti Järvinen on valmistunut diplomi-insinööriksi Tampereen Teknillisestä Yliopistosta pääaineenaan automaatio ja informaatiotekniikka, sekä sivuaineena tuotantotalous. Hän on suorittanut myös sähkövoimatekniikan insinöörin tutkinnon Metropolian ammattikorkeakoulussa. Järvinen on kiinnostunut laadullisesta tutkimuksesta sekä avoimien ja käyttäjäinnovaatioiden toteutumisesta teollisuudessa.


Tietoa Schneider Electricistä
Schneider Electric on digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja eri infrastruktuureihin. Maailmanlaajuisesti yli 100 maassa toimiva Schneider on energianhallinnan johtava yritys keski- ja pienjänniteratkaisuissa, luotettavassa sähkönjakelussa sekä automaatiojärjestelmissä. Tarjoamme integroituja ratkaisuja, jotka yhdistävät tehokkaasti energianhallinnan, automaation ja ohjelmistot. Globaalissa ekosysteemissämme teemme avoimella alustallamme yhteistyötä laajan kumppani-, integraattori- ja kehittäjäyhteisön kanssa tarjotaksemme asiakkaillemme reaaliaikaista hallintaa ja energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja. Loistavien työntekijöiden ja kumppanien ansiosta Schneider on erinomainen yritys. Sitoutumisemme innovaatioon, monimuotoisuuteen ja vastuullisuuteen varmistaa arvolupauksemme mukaisesti ”Life Is On” – sähköä on saatavilla kaikkialla, kaikille ja joka hetki. www. schneider-electric.fi