Silkkipainokonelinja sijaitsee uudella lasinjalostustehtaalla Kouvolassa

Lumonin uusi silkkipaino on otettu käyttöön

Silkkipainokonelinja sijaitsee uudella lasinjalostustehtaalla Kouvolassa

”Investoinnilla vastaamme ennen kaikkea asiakkaiden odotuksiin. Silkkipainolasi tuo enemmän mahdollisuuksia suunnitella kerrostalon julkisivuun yksilöllistä ilmettä sekä uudis- että korjauskohteissa”, Lumon Suomen maajohtaja Mikko Hiiliaho sanoo.

Hiiliahon mukaan silkkipainotekniikka mahdollistaa vähemmän lasimaisten julkisivujen tekemisen, koska kaidelasin maalattu pinta on läpinäkymätön ja näyttää levymäiseltä. Perinteiset levykaiteet voidaan jatkossa toteuttaa käyttämällä silkkipainettua lasia.

”Tekniikka mahdollistaa myös lasin kuviosilkkipainon kokonaan tai osittain laajalla sävyvalikoimalla, joka antaa tarvittaessa yksilöllisen ilmeen lisäksi myös parvekkeen käyttäjälle näkösuojaa tiiviissä kaupunkirakentamisessa. Uskomme, että kyseinen painotekniikka tulee olemaan vahvasti mukana julkisivun ilmettä säilyttävässä julkisivukorjauksessa ja 2020-luvun kerrostalorakentamisen arkkitehtuurissa”, Hiiliaho toteaa.

Silkkipainotekniikka mahdollistaa lasin kuviosilkkipainon kokonaan tai osittain laajalla sävyvalikoimalla, joka luo julkisivulle yksilöllisen ilmeen.

Silkkipainokonelinjan asennukset ovat valmistuneet. Ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat heinäkuussa.

Lumonin mukaan miljoonan euron lisäinvestointi silkkipainokonelinjaan on osa investointiohjelmaa, jonka suuruusluokka on viimeisten kolmen vuoden aikana ollut yhteensä noin 25 miljoonaa euroa. Investoinnit ovat kohdistuneet uuteen lasinjalostustehtaaseen, toiminnanohjausjärjestelmään, tuotanto- ja toimitiloihin sekä koneisiin niin Kouvolassa kuin Kempeleessä. Kempeleessä sijaitsee Lumonin tytäryhtiö Suomen Visor Oy, joka valmistaa auringonsuojaverhoja terassi- ja parvekelasituksiin sekä Visor-vekkikaihtimia ikkunoihin.