Tuusulassa syksyllä käyttöön otettu Päiväkoti Martta Wendelin tarjoaa tilat noin 200 lapselle.

Tuusulalle tunnustus julkisesta puurakentamisesta

Tuusula on saanut ympäristöministeriön ja Motivan myöntämän Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -kunniamaininnan. Huomionosoitus annettiin Tuusulalle, koska kunta on panostanut vahvasti puun käyttöön rakennushankkeissaan. Tuusulan mukaan puurakentaminen on lyhyessä ajassa nostettu keskeiseksi osaksi sen kunnallista rakennuttamista ja kaavoitusta.

Tuusulassa syksyllä käyttöön otettu Päiväkoti Martta Wendelin tarjoaa tilat noin 200 lapselle.

– Edelläkävijänä palkittu Tuusula vie puurakentamista eteenpäin vauhdikkaasti ja isoin harppauksin. Puurakentaminen on muutamassa vuodessa saanut luontevan aseman Tuusulassa. Se näyttää Suomen muille kunnille esimerkkiä, kuinka julkisessa rakentamisessa on mahdollista siirtyä puun käyttöön rohkeasti ja näyttävästi, toteaa tunnustuksen Tuusulalle luovuttanut ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Tuusula on viime vuosina valinnut puun keskeiseksi materiaaliksi useisiin rakennushankkeisiinsa kuten äskettäin valmistuneeseen Päiväkoti Martta Wendeliniin ja parhaillaan rakenteilla olevaan lukio ja kulttuuritalo Monioon. Käynnissä ja suunnitteilla olevista julkisista rakennushankkeista puolet tehdään puusta. Tuusulan mukaan se hyödyntää aktiivisesti verkostojensa osaamista ja kokeilee ennakkoluulottomasti uudentyyppistä yhteistyötä teollisuuden kanssa puurakentamisen lisäämiseksi.

– Rakennamme uusia päiväkoteja ja kouluja, jotta voimme tarjota terveelliset ja turvalliset tilat kasvulle, oppimiselle ja harrastamiselle. Uusia kohteita rakentaessamme olemme halunneet tehdä ilmaston kannalta viisaita valintoja. Siksi olemme päätyneet valitsemaan puun. Rakentamisessa myös muut ratkaisut on tehty mahdollisimman ekologisesti. Päiväkoti Martta Wendelinille saimme ympäristövaikutusten huomioimisesta kertovan Joutsenmerkin, sanoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -tunnustuksella halutaan nostaa esiin vaikuttavaa toimintaa, jota julkinen sektori tekee puurakentamisen yleistymiseksi. Tunnustus myönnettiin ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin sen sai Tampereen kaupunki.

Julkisen puurakentamisen edelläkävijä -tunnustuksen saajan valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Petri Heino ja Sini Koskinen ympäristöministeriöstä, Harri Heinaro Motivasta, Anu Turunen Puuinfosta, Jussi Niemi Kuntaliitosta ja Ari Eini Metsäkeskuksesta.